Hopp til innhold

Årets første norske jordbær

Bare 80 korger med jordbær var til salgs, og de forsvant på mindre enn fem minutter.

Kør for å sikre seg de første jordbærene

Selv om jordbærene koster 40 kroner for en liten korg, står folk i kø for å sikre seg de første norske.

Foto: Anna-Kristin Larsen

De første jordbærene

Her der de, årets første norske jordbær.

Foto: Anne-Kristin Larsen

Jordbærbonde Geir Joa skulle gjerne hatt mye mer, menn 80 korger er det som kunne selges i dag. For det er ennå ikke full fart i produksjonen, og målet er å ha 700–1000 korger klare til 16. og 17. mai, slik han har hatt de siste årene. Først når bærene modnes ute, er det snakk om større mengder jordbær.

– Den gode Korona-smaken finner vi ikke i utlandet. Derfor står folk i kø for å sikre seg de aller første norske jordbærene, sier Joa.

Geir Joa

Geir Joa har i flere år produsert de første jordbærene under tak

Foto: Morten Nesvik / NRK

Han merker seg at flere norske jordbærbønder velger sorter som gir større avling, men som ikke har den gode smaken.

De første jordbærene er plukket under tak, for det er fortsatt for kaldt for jordbær på barmark.

En av kundene i køen, Anna-Kristin Larsen sier hun gjerne betaler 40 kroner for en liten korg med jordbær.

– Det er eksklusivt, og det er Norges nest beste jordbær her på Sola. De aller beste vokser på Linesøya i Fosen i Trøndelag, sier Larsen.