Jordbærbonde Geir Joa skulle gjerne hatt mye mer, menn 80 korger er det som kunne selges i dag. For det er ennå ikke full fart i produksjonen, og målet er å ha 700–1000 korger klare til 16. og 17. mai, slik han har hatt de siste årene. Først når bærene modnes ute, er det snakk om større mengder jordbær.
– Den gode Korona-smaken finner vi ikke i utlandet. Derfor står folk i kø for å sikre seg de aller første norske jordbærene, sier Joa.
Han merker seg at flere norske jordbærbønder velger sorter som gir større avling, men som ikke har den gode smaken.
- Les også:
- Les også:
De første jordbærene er plukket under tak, for det er fortsatt for kaldt for jordbær på barmark.
En av kundene i køen, Anna-Kristin Larsen sier hun gjerne betaler 40 kroner for en liten korg med jordbær.
– Det er eksklusivt, og det er Norges nest beste jordbær her på Sola. De aller beste vokser på Linesøya i Fosen i Trøndelag, sier Larsen.