«Episk» filmvisning på Preikestolen går verden rundt

Flere av verdens største underholdningsnettsteder skriver om visningen av Mission Impossible: Fallout på Preikestolen. Dekningen kan ha nådd flere hundre millioner.

Slutt på Mission Impossible på Preikestolen

Det ble sent på filmpremieren på Preikestolen. De fremmøtte vandret nedover klokken etter 01.30.

Foto: Magnus Stokka, NRK

«Det virkelig umulige oppdraget var å få 2000 personer ned fra Preikestolen klokken 01.30 om natten. Men det ble ikke rapportert om noen skader!»

Slik avslutter underholdningsnettstedet Entertainment Tonight et innslag om norgespremieren av Mission Impossible: Fallout. Underholdningskanalen skal ha over 100 millioner seere verden over.

1800 mennesker samlet seg til senpremiere på Preikestolen 1. august. Både sluttscenen i selve filmen, og premieren på fjellplatået, har blitt betegnet som spektakulære i ettertid.

Og internasjonale medier har kastet seg på.

Filmvisningen går verden rundt.

«Episk»

«Mission Impossible- Fallout – fans bestiger 600 meter høyt fjell for episk utendørs-visning».

Det skriver nettstedet Entertainment Weekly. Og Cinemablend skriver at det er ingen fullsatte kinosaler som kunne måle seg med visningen på fjellplatået.

«Tom Cruise delte nylig et bilde av visningen på toppen av samme fjell som filmens finale utspilte seg – og det var helt sprøtt».

Også andre store nettsteder som IMDB og Yahoo har omtalt visningen.

Hollywood Reporter har til og med laget en sak om hvordan man kommer seg til Preikestolen med tittelen: «Mission Possible: How to Hike Pulpit Rock Like Tom Cruise Onscreen».

Søk gjort på medieovervåkingsnettstedet Meltwater viser at den potensielle rekkevidden for dekningen totalt sett er rundt 382 millioner verden over – fordelt på 441 artikler i 40 land. På 14 språk. Dette gjelder for perioden 1. juli til 8. august. Det er Innovasjon Norge som har samlet opp tallene.

Tom Cruise

En annen som lot seg imponere av visningen var filmens store stjerne, Tom Cruise. Han takket alle som møtte tok turen opp for å se den sjette filmen i Mission Impossible-serien.

«Skulle ønske jeg kunne være der» skrev han i sosiale medium.

Internasjonale medier ble flydd inn til Preikestolen i forbindelse med premieren – blant for å vise at Preikestolen er i Norge. I filmen er den nemlig i Kashmir.

Fjellplatået er med i om lag fire minutter i filmen.

Innspillingen her foregikk i november 2017.

Utekino på Preikestolen

Tom Cruise i sosiale medier.

Foto: skjermdump