NRK Meny
Normal

– Har fått til mye i regjering

Helseminister Bent Høie brukte fylkesårsmøtet i Rogaland Høyre til å fortelle at regjeringen satser mye for å bekjemte arbeidsledighet og sikre nye, varige arbeidsplasser.

Bent Høie

Bent Høie på talerstolen under fylkesårsmøtet til Rogaland Høyre i Stavanger.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Helseminister Bent Høie (H) startet nærmest valgkampen for 2017 på fylkesårsmøtet i Rogaland. I talen på over 40 minutter, refset han Arbeiderpartiet både de gjorde og ikke gjorde i regjering, gjennom åtte år fra 2005–2013.

I den perioden ble konkurransekraften svekket, skatten på arbeidende kapital ble doblet, lønnsveksten i Norge var høyere enn dem vi konkurrerer med, produktivitetsveksten var lavere enn dem vi konkurrerer med. De gode årene ble ikke brukt til å investerte i infrastruktur, til å øke innsats innen forskning og innovasjon, og sikre fremtidens konkurransekraft. Det var åtte tapte år for Norge, sa Høie.

Og Høie mente at den borgerlige regjeringen har fått til mye siden de tok over i 2013 både innen opplæring og utdanning, helse og sosial, og samferdsel.

Bent Høye med kritikk av Stoltenberg-regjeringen

Bent Høie kritiserte den forrige regjeringen under Rogaland Høyres årsmøte.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Kampen mot arbeidsledighet

Regjeringens tiltakspakke på fire milliarder kroner skal brukes for å hindre arbeidsledighet, speislt på sørvestlandet der økningen har vært størst.

– Dette går til både å legge asfalt, pusse opp offentlige bygg og andre vedlikeholdstiltak, men det aller meste går til lønninger, sa ministeren.

Samferdselsbudsjettet er økt fra 41 milliarder i 2013, til nesten 60 milliarder i år.

– Vi bevilger mer penger til vei, og har etablert et veiselskap som skal sørge for raskere og mer helhetlig utbygging av stamveier i Norge, som f.eks. E39, sa Høie.

I går bestemte regjeringen å forsere Rogfast, slik at arbeidene kan starte neste år.

Ser mot valget i 2017

For regjeringen blir kampen mot økt arbeidsledighet det viktigste framover. Den viktigste jobben framover å legge til rette for nye, lønnsomme og trygge arbeidsplasser i privat sektor.

Høie avsluttet talen sin med å rette blikket mot neste stortingsvalg.

– VI skal klare å gjennomføre de nye løftene, ideene og løsningene som vi går til valg på i 2017 like godt og raskt som de løsningene vi gikk til valg på i 2013. Da gleder jeg meg til å ferie den valgseieren med dere i 2017, avsluttet Høie.