NRK Meny
Normal

Turistguide vil bli kvitt sightseeingbussene

Sightseeingbusser er et av Stavangers mest populære turisttilbud. Wenche Hansen i Guide Companiet mener Stavanger i stedet må satse på mer lokalt tilpassede tilbud for turistene.

Sightseeing-busser i Stavanger

Sightseeingbusser er et av Stavangers mest populære turisttilbud. Wenche Hansen i Guide Companiet mener Stavanger i stedet må satse på mer lokalt tilpassede tilbud for turistene.

Foto: Julie Renee Buene / NRK

– Vi gjør dette i praktisk talt alle store og små byer som vi besøker. Det gir deg et inntrykk av stedet du er på, og hva som er interessant der. Dette er den enkleste måten å gjøre det på.

Gary fra England mener sightseeingbussene er en perfekt måte å bli kjent med Stavanger på.

Stavanger-versjonen «Hop on, hop off» har ti stopp i byen. På de røde sightseeingbussene kan turister høre om Stavangers historie, og de kan selv velge hvor de vil gå av og på.

Wenche Hansen

Wenche Hansen, Daglig leder for Guide Companiet, mener Stavanger skiller seg ut fra andre byer ved å ha en gammel bydel og små gater i sentrum

Foto: Guidecompaniet

– Stavanger skiller seg ut

– Når folk kommer til Stavanger, har de som regel et ønske om å se Gamle Stavanger, og de små gatene i sentrum. Dit kommer du ikke med disse bussene. Det er noe som gjør at Stavanger skiller seg ut fra mange andre steder der dette produktet tilbys, der det fungerer, sier Wenche Hansen i Guide Companiet.

Hun mener Stavanger i stedet må satse på mer lokalt tilpassede tilbud. Hansen tror grunnen til at mange velger sightseeingbussene er fordi de er gjenkjennelig for turistene.

– Når de ser et produkt som de gjenkjenner, og som de er vant til å finne i alle andre byer, så blir de veldig glade, og tenker at her er det en god måte å oppleve Stavanger på, sier Hansen.

Gemma Ribatta

Driftsleder for City-sightseeing Stavanger, Gemma Ribatta mener at turistene kan gå av bussen, og komme på igjen, om de ønsker å gjøre seg kjent med spesielle steder.

Foto: Julie Renee Buene / NRK

– Kan gå av bussen

Driftsleder for City-sightseeing Stavanger, Gemma Ribatta mener at dette ikke er et problem.

– De får informasjon på veien så de kan lære litt om Stavanger, etterpå kan de hoppe av og på. Hvis de er interessert i å sjekke ut et sted, kan de gå av og lære litt mer, og kommet tilbake til bussen, sier hun.

Sightseeingbussene trekker turister, og det ønsker de å fortsette med.

– Vi tenker allerede på neste sesong. Vi skal sjekke hva som kanskje ikke fungerer i år, slik at vi kan forbedre det til neste år, sier Ribatta.

Sightseeingbuss i Stavanger

Sightseeingbussene er populære blant turistene som kommer til Stavanger.

Foto: Julie Renee Buene / NRK

Fokusere på det lokale

Wenche Hansen i Guidecompaniet mener Stavanger burde se bort ifra turisttilbud som finnes i andre byer og fokusere mer på det lokale.

– Turistene synes det er mye mer spennende å besøke for eksempel en liten norsk kaffebar. De kan gå inn å sette seg et sted der det er rutete duker på bordene og blondegardiner i vinduene. De vil heller det enn å gå på steder som er like de du finner overalt i hele verdien, sier hun