NRK Meny
Normal

Været fører til færre campingturister

Kaldt vær og mye regn får skylden for at campingplasser flere steder i Rogaland har langt færre gjester så langt i år, sammenlignet med tidligere år.

Mosvangen camping

Få campingturister lar seg friste av syv grader, vind og regn.

Foto: Ole Andreas Bø/NRK

Per Arne Haarr ved Mosvangen camping

Per Arne Haarr ved Mosvangen camping

Foto: Ole Andreas Bø/NRK

På Mosvangen camping i Stavanger er resepsjonistene i gang med dagens innsjekker. På en fin soldag ville det vært kø i resepsjonen, det er det ikke i dag.

Så langt i år har det vært langt færre innsjekker enn det vanligvis er midt i sesongen. Den kalde, våte våren og sommeren har skylden mener Per Arne Haarr som driver campingplassen.

– Vi har merket at det har vært kaldt i mai og juni. Det ser vi på antallet gjester, og det må være en av årsakene til at vi har klart færre gjester i år sammenlignet med i fjor som var en tør og fin sesong, sier Haar.

Han synes det er forståelig at campingturistene ikke lar seg friste av været.

– Det er ingen som har lyst til å bo i telt når det er iskaldt. Det er heller ikke så mange som har lyst til å komme med campingvogn eller bobil heller når det er syv grader og regn, sier han.

Merkes i hele Rogaland

Det er imidlertid ikke bare på Mosvangen camping været har satt sitt preg på sesongen. Både Bore Strandcamping, Grindafjord og Tysdal i Rogaland har hatt færre besøkende og kortere opphold i år sammenlignet med tidligere sesonger. De mener, i likhet med Haarr, at været er en viktig medspiller og motspiller for campingturistene.

– Gjestene overnatter mer sporadisk, en natt her og en natt der. Med godt vær har pleier det å være helt fult her på campingen, sier Bjørn Kvam ansvar for utleie.

Steines camping er den eneste campingplassen som har hatt en økning i år.

– Spesielt tyskere har vi hatt flere av, og til nå har vi hatt dobbelt så mange i år som i fjor. Økningen totalt per nå ligger på rundt ti prosent, sier Roar Friestad daglig leder.

Mosvangen camping

Når det er fint vær strømmer turistene til Mosvangen camping.

Foto: Ole Andreas Bø/NRK

Første campingtur

Tilbake på Mosvangen camping er Tormod Noreng og sønnen Andreas på sin første campingtur, og har til nå ikke opplevd campinglivet med drømmevær. Til gjengjeld har de heller ikke noe å sammenligne med.

– Når det er sol er vi ute og spiller fotball, så er det gøy å være ute å leke, Andreas Noreng.

Men når reiner kommer luskende søker de ly i bilen.

– Planen var at vi skulle se film, men den virka ikke, sier pappa Noreng.