NRK Meny
Normal

Ordførerkandidater beskyldt for innbrudd på skole

Ordføreren i Finnøy retter voldsomt skyts mot ordførerkandidater i kommunen og NRK etter TV-innslag om skolenedlegging.

Erling Eggebø

Senterpartiets ordførerkandidat i Finnøy, Erling Eggebø (til høyre), frykter det han kaller usannheter fra ordføreren kan få følger for valgresultatet i kommunen.

Foto: Eirik Gesdal / NRK

Torsdag denne uken var et TV-team fra NRK Rogaland på Halsnøy skole for å lage reportasje om skolens fremtid. Besøket resulterte i et innslag der Senterpartiets ordførerkandidat, Erling Eggebø, gikk inn for nedlegging av skolen.

Det som skjedde på skolen har ifølge lokalavisen Øyposten fått ordfører Kjell Nes til å se rødt.

– Dette er et ulovlig innbrudd på vår skole på Halsnøy og jeg er nærmast sjokkert over at en ordførerkandidat fra Senterpartiet med en stortingspolitiker på slep, kan gjøre noe slikt mot de ansatte og elevene, skal ordførar Kjell Nes ha uttalt på et valgmøte senere på kvelden.

Øyposten

Ordfører Kjell Nes nekter for at han på møtet uttalte sel slik som han er gjengitt i lokalavisen, men han holder fast ved kritikken.

Foto: Erik Waage / NRK

Står fast ved kritikken

Ordføreren avviser overfor NRK at har har uttrykt seg slik som han er gjengitt i lokalavisen.

Likevel står han fast ved kritikken, både mot lokale politikere som deltok, og mot NRK. Han viser til at han fikk henvendelser fra fortvilte lærere etter det som av noen ble kalt et mediestunt.

– NRK brøt seg inn i skolens lokaler og i arbeidet på skolen mot rektors vilje. De hadde ikke tillatelse. Når elevene er i kommunal varetekt har vi ansvaret for å ta vare på dem, sier Nes.

Kjell Nes

– Jeg er sjokkert og opprørt over at ledende politikere deltok i dette som fra noen ble kalt et stunt, sier ordfører Kjell Nes.

Foto: KrF, Olav Eggebø Aanonsen

– Sjokkert og opprørt

Han retter og kraftig skyts mot de politikerne som var med NRK på skolen.

– Jeg er sjokkert og opprørt over at ledende politikere deltok i dette som fra noen ble kalt et stunt, sier ordføreren.

Nes gir uttrykk for at han synes det som skjedde stemmer dårlig med at man var enige om å holde en spesielt høy etisk standard i denne valgkampen etter det som skjedde 22.juli.

– Spredning av usannheter

Erling Eggebø, som er Senterpartiet sin ordførerkandidat på Finnøy, mener det er svært uheldig at ordføreren uttaler at han har brutt loven i det han kaller et mediestunt.

– Dette medfører selvfølgelig ikke riktighet. Senterpartiet og Venstre sine ordførerkandidater ble invitert av NRK til Halsnøy skole for å uttale seg. Vi spør oss hvor lovlig er slike uriktige beskyldninger fra ordføreren så tett inn på valget, uten at sannheten kommer fram, sier Eggebø til NRK.

Øyposten

Oppslaget i lokalavisen Øyposten satte sinne voldsomt i kok på Finnøy da avisen kom på gaten lørdag.

Foto: NRK

SP-politikeren mener oppslaget i lokalavisen siste dag før valget starter kan få uheldig følger for valgresultatet

– Vi ønsker en ærlig valgkamp, gjerne med heftige diskusjoner, men basert på fakta og ikke uriktige beskyldninger. Hvis spredning av usannheter fra ordfører Kjell Nes påvirker stemmeantallet for Finnøy Senterparti i valget, er dette en svært alvorlig sak som påvirker demokratiet vårt, sier Eggebø.

– Kjenner oss overhodet ikke igjen

NRK Rogaland kjenner seg heller ikke igjen i ordfører Kjell Nes ssin beskrivelse av det som skjedde på Halsnøy skole.

- Påstandene om at NRK Rogaland har vært med på å bryte seg inn på skolen er grove. Vi kjenner oss overhodet ikkje igjen i dette. Rektor var ikke til stede denne dagen, men stilte opp til intervju på Judaberg, og det er vår klare oppfatning at hun ikke hadde noe i mot at vi reiste til skolen for å gjøre opptak også der, sier distriktsredaktør Ragnar Christensen.

Han understreker at det ikke ble gjort opptak på skolen før det var avklart med læreren at det var greit at NRK filmet.

– Det kan stemme at læreren ikke ventet oss denne dagen, men så vidt jeg kjenner til hadde rektor tidligere orientert de ansatte om at NRK Rogaland skulle komme for å gjøre opptak til en reportasje, sier Christensen.