Espen Ekorn besøkte Piip-Show

Småfuglene er stamgjester, men søndag morgen dukket nabolagets ekorn opp og tømte baren.

Det er ikke bare meiser som besøker Piip-Show. Her er Espen Ekorn på besøk.

VIDEO: Se klipp fra ekornets besøk i verdens eneste fuglebrett forkledd som kaffebar. Klipp: Rune Endre Larsen

Read this article in english here

«Ekorn!!! 8.22.55», skrev Marit som var en av flere som hadde stått opp sammen med fuglene.

Det varte ikke lenge før den lille krabaten sneik seg inn i baren igjen. Den neste timen var Espen Ekorn innom en rekke ganger.

En ventet gjest

På tirsdag startet NRK.no direktesendinga fra en kaffebar i miniatyr med solsikkefrø, talg og korn på menyen. Gjestene i dette «realityshowet» er langt fra veldresserte skuespillere, men ville småfugler.

Espen Ekorn har vært i nabolaget hele tiden, men har først nå, etter at nabostedet satte kroken på døra, dristet han seg frampå.

– Jeg hadde et håp om at han skulle komme innom. Ekornet kom litt før halv ni i morges og var fram og tilbake i en halvtime, forteller Magne Klann som sammen med Lars Aurtande står bak Piip-Show og den spesielle kaffebaren.

Sju nøtter til frokost

– Han spiste omtrent sju nøtter, så forsvant han med én og én nøtt for å hamstre. Han tømte det som var av nøtter og spiste en del solsikkefrø etterpå.

«Hehe, og i god stil så må der jo gnages litt på selve baren også... Ekorn er altetende!» kommenterte Moseplassen i chatten på NRK.no/piipshow.

– Jeg gjetter at den kommer tilbake de neste dagene. Den har vært like i nærheten regelmessig i det siste, og nå har den oppdaget nøttene i baren, forteller Klann som har knipset ekornet flere ganger tidligere i vinter før direktesendingene fra kaffebaren startet.