Hopp til innhold

Du har neppe sett en familie flytte fra sitt møblerte hjem på denne måten før...

Det ble vemodig da vårens fuglekjendiser forlot settet til Piip-Show.

Siden mars har vi fulgt fuglene i Piip-Show direkte fra kaffebaren og blåmeisene Silje og Pål sin leilighet. Her flyr deres små unger ut i den store verden.

SE UNGENE FLYTTE HJEMMEFRA: Blåmeisene er stjernene i Piip-Show. Nå har de sju ungene og foreldrene flydd ut i skogene, og den store verden.

Ekorn og blåmeis i Piip-Show

BAREN DIREKTE: Siden 11. mars har blåmeis, ekorn og andre fugler kjempet om maten foran kamera i kaffebaren til Piip-Show.

Foto: Magne Klann og Lars Aurtande

Ikke bare har leilighetene i vårens nesten tre måneder lange realitysending fascinert en hel verden – hovedpersonene har også sjarmert og engasjert mange så sterkt at de satt klistret til skjermen på søndag formiddag.

Da blåmeisene Silje og Pål lokket sine sju små unger ut av reiret var det et spesielt syn. De har sjekket i baren, hekket og klekket de siste 11 ukene.

Da er tårene tørket. Det er rørende å ha fått denne muligheten til å følge Silje og Pål helt fra redeklargjøring til avreise for de små.

Elin BF i chatten på NRK.no/piipshow
Blåmeis i Piip-Show

STJERNE: Blåmeisene Silje og Pål er stjernene i Piip-Show med sin leilighet og unger, og som gjester i baren.

Foto: Magne Klann og Lars Aurtande

Fra flørt til store barn på en vår

Naturens gang og ivrig ruging og mating fra foreldrene har gjort ni små egg om til sju pjuskete fjærballer.

Småfuglene har nå forlatt settet til Piip-Show, og du har nok ikke aldri sett en familie forlate sitt møblerte på denne måten. Se det i videoen over!

Blåmeisparet Pål og Silje bor like ved Piip-Show sin kaffebar. De er noen skikkelige lovebirds for tida og ungene er snart på vei.

FLØRT: Silje og Pål flørtet åpenlyst i kaffebaren tidligere i vår. Nå har ungene deres forlatt reiret og kaffebaren stenger snart.

Kun Bonnie og Clyde igjen

Kjøttmeisungene i Piip-Show forlot reiret.

MØBLERT: Kjøttmeisene Victoria og Albert sine fem små flyttet ut etter å ha bodd staselig i vår.

Piip-show

OPPVEKST FORAN KAMERA: To kamera har fulgt den lille, men tallrike familien siden første egg ble lagt.

Foto: Screenshoot / NRK
Piip-Show med svarthvit fluesnapper på NRK2

SVARTHVIT FLUESNAPPER: En leilighet bebodd av kjøttmeis ble okkupert. nå bor Bonnie og Clyde her.

Foto: Magne Klann og Lars Aurtande

Tidligere i mai forlot også kjøttmeisfamilien til Victoria og Albert reiret. Under NRK2 sin direktesending av Piip-Show fikk seerne også bli kjent med svarthvit fluesnapper-paret Bonnie og Clyde som hadde kapret seg en meisekasse. Denne familien er den eneste som fortsatt er bebodd nå.

Nå har jeg sittet klistret foran pcen i treningstøy lenge. Må se den siste også. Kjenner at det er vemodig å ta farvel med dem. Snufs !

LSOB i chatten på NRK.no/piipshow

Kaffebaren som har vært overvåket minutt for minutt her på NRK.no siden 11. mars stenger snart for sommeren. Men først skal vi vinke farvel til blåmeisene ...

Blåmeisunge mates

UTE I SKOGEN: En av de små blåmeisene får mat av en av foreldrene like etter å ha forlatt reiret. Nå skal de ut i verden. Kanskje bygger en av dem reir i din fuglekasse neste vår ...?

Foto: Magne Klann