Direkte fra ørneredet

Hopp til innhold

Dette har skjedd i ørneredet

Nå er det nærbilde i reiret og lyden er slått av. Slik kommer det til å bli fram til rundt 3. juli grunnet en større militærøvelse på Rauer. Alternativet var å slå av streamen.
Søndag 16. juni ble de tynne nylontrådene i reiret fjernet. Godt og varmt vær gjorde at ungene ble utsatt for minimalt stress. Operasjonen tok rundt fem minutter oppi reiret, og mor landet på reiret etter litt over en halvtime. Alt står bra til med familien Rauer.
Ungene kan gå fra den søteste idyll til blodig alvor på bare sekunder, for så å ende opp med å være hyggelige søsken igjen.
Fru Rauer gir ungene litt kveldsmat nå som alle tre kan spise.
Fru Rauer har klekket den tredje kyllingen.
Far kommer inn med en stor horngjel etter å ha blitt jaget av måker (som vil ha fisken) og tjeld (som er redd for ungene sine). I det far flyr av reiret, reiser mor seg, og begge ungene kommer til syne, med den nyeste ungen nærmest kamera.
Tirsdag kveld klekket det første egget til Fru Rauer.
Rune Aae forklarer høyden på kamera i årets utgave.
To fiskeørner har fattet interesse for Fru Rauers reir.
Lundefugler

Blinkskudd av sjøfugl

Se flere fuglevideoer fra NRK

Blåmeisfamilien har reist og kaffebaren stenger etter 87 dager med direktesending på NRK.no.
Siden mars har vi fulgt fuglene i Piip-Show direkte fra kaffebaren og blåmeisene Silje og Pål sin leilighet. Her flyr deres små unger ut i den store verden.
Kjøttmeisungene i Piip-Show forlot reiret.
I tre måneder sender NRK direkte fra Piip-Shows kaffebar. Bak prosjektet står Magne Klann og Lars Aurtande.
Et pilfinkpar har seg i Piip-Show sin kaffebar. Se mer på NRK.no/piipshow
Kjøttmeisene Victoria og Albert har ikke bare fått navn - de har også fått seks små barn. Du kan følge deres oppvekst på NRK.no/piipshow.