Hopp til innhold

Kronprinsessen «looooves» Piip-Show

Mette-Marit følger livet på verdens særeste fuglebrett sekund for sekund – og hun skryter av Piip-Show på Twitter.

Kronprinsesse Mette-Marit

FØLGER FUGLENE: Norges kronprinsesse er en av mange tusen som de siste dagene har fulgt fuglelivet i Piip-Show.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

På tirsdag startet NRK.no direktesendinga fra en kaffebar i miniatyr med solsikkefrø, talg og korn på menyen. Gjestene i dette «realityshowet» er langt fra veldresserte skuespillere, men ville småfugler.

Da en amerikansk twitterbruker beskrev NRKs Piip-Show som det beste på internett akkurat nå var kronprinsesse Mette-Marit rask på tastene.

«The best thing on the internet right now»

Hun kvitret skrytet videre til sine 92 200 følgere og la til at dette er grunnen til at «vi eeeeelsker norsk rikskringkastning».

Laster Twitter-innhold
Spettmeis og blåmeis i Piip-Show

HEKTISK GJENG: Her i kaffebaren møtes ulike personligheter. Blant annet en hissig spettmeis og en blåmeis med gullfiskhukommelse.

Foto: Magne Klann og Lars Aurtande

Flørting på kaffebar

Innredningen i den spesielle fôringsautomaten er en miniatyr av av Java Espressobar på St. Hanshaugen i Oslo. For noen år siden bodde Kronprinsparet like i nærheten og de dropper fortsatt innom for en kaffe her.

Noen vil til og med ha det til at det var her paret ble forlovet. Det er ikke så ulikt det som skjer på fuglebrettet i Piip-Show. Rundt fuglenes kaffebar foregår nemlig flørtingen snart for fullt før årets hekkesesong.

Blir vi alle fugletittere?

De neste månedene skal publikum få følge de små meisenes liv tett, fra sjekking til hekking – før «tenåringene» i juni flyr ut i verden.

Hennes kongelige høyhet er ikke den eneste som skryter av Piip-Show. Både på Twitter og nettforumet Reddit foregår diskusjonen om #nrkpiip. Her er noe av kvitteret om meis for meis-sendinga:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Se selv!

NRK.no/piipshow kan du se direkte fra fuglebrettet, chatte med eksperter og andre, lære mer om fugler og dele dine egne piip-bilder.