Hopp til innhold

Om Piip-Show

Hva skjer egentlig i fuglenes verden?

I tre måneder sender NRK direkte fra Piip-Shows kaffebar. Bak prosjektet står Magne Klann og Lars Aurtande.

87 DAGER: Denne kaffebaren har blitt overvåket av et kamera fra samme vinkel hele våren. Nå er direktesendinga slutt, men du kan fortsatt se høydepunkter på NRK.no og følge prosjektet videre på Piip-Show.no.

Piip-Show er en tre måneders lang direktesending på NRK.no. Vi følger livet på en fôringsautomat innredet som en kaffebar – sekund for sekund.

Her møtes ulike personligheter. Blant annet en hissig spettmeis, en blåmeis med gullfiskhukommelse, en alltid smørblid kjøttmeis og en deppa dompap…

Sendinga er over

OPPDATERING 5. JUNI: Etter 87 dager med direktesending fra kaffebaren og tre ulike leiligheter med blåmeis, kjøttmeis og svarthvit fluesnapper er Piip-Show nå over på NRK.no.

Du kan se klipp, bilder og lese mer her på NRK.no/piipshow, se NRK2 sin 14 timers direktesending eller klikke deg til Piip-Show.no hvor prosjektets skapere og eiere fortsetter sendinga.

I fuglekassene har nye familier blitt til i løpet av uker. Nå har de flyttet ut...

Kjøttmeisungene i Piip-Show forlot reiret.
Siden mars har vi fulgt fuglene i Piip-Show direkte fra kaffebaren og blåmeisene Silje og Pål sin leilighet. Her flyr deres små unger ut i den store verden.

Flørt og barlagsmål...

Som på alle barer foregår det ypping, nasking, slossing og selvagt sjekking her. Men hva sier fuglene? Nå kan du kan være med å foreslå replikker på Twitter og Instagram – bruk emneknaggen #nrkpiip!

Piip-Show 2.0

I Internetts barndom sendte NRK direkte fra en fuglekasse med det søteste dukkehusinteriør. Året er 2003 og mannen bak prosjektet, frilansfotograf Mange Klann, får til og med oppmerksomhet av BBC.

Slik reklamerte NRK for Piip-Show i 2003. I 2014 gjør vi det igjen, men denne gangen lover vi langt mer en et kamera i en fuglekasse!

2003: Slik reklamerte NRK for Piip-Show i 2003. Våren 2014 gjør vi det igjen, men denne gangen lover vi mer enn et kamera i en fuglekasse...

Nå har han slått seg sammen med illustratør og modellmaker Lars Aurtande, og kontakter igjen NRK. Våren 2014 blir det mer moro med meiser og andre småfugler.

Created by InfoDispatcher

Karakterene i det uvanlige realitykonseptet "Piip-show" har blitt kjendiser. Bli med bak kulissene og møt mannen bak det hele.

Spør oss om fugl!

Med oss på laget har vi ornitologer fra hele landet som svarer på dine spørsmål. I løpet av våren skal vi få sjansen til å bli kjent med fuglene på en måte du aldri har sett maken til før!

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Piip-Show

SNART HEKKETID: Når våren kommer for alvor blir det også søt musikk og familieliv i Piip-Show.

Foto: Magne Klann og Lars Aurtande

#nrkpiip-bilder på Instagram

Laster innhold, vennligst vent..