NRK Meny
Normal

Tjener mer på å jobbe offentlig

De ansatte ved Ammerudlunden sykehjem i Oslo har tjent stort på at Oslo kommune tok over driften fra Adecco tidligere i år.

Ammerudlunden sykehjem i Oslo

Etter at Adecco-skandalen ble kjent har Oslo kommune tatt over driften ved Ammerudlunden sykehjem.

Foto: NRK

– Jeg har gått opp mer enn seksti tusen kroner i året i lønn på at kommunen har tatt over. Det merker man, sier hjelpepleier Tone Nordheim til Klassekampen.

Hun jobber ved Ammerudlunden sykehjem i Oslo, sykehjemmet der hele Adecco-skandalen startet.

Les: Sykehjems-suksess driver ulovlig | Byrådet vil granske Adecco | Innrømmer omfattende brudd på arbeidsmiljøloven | Direktøren for Adecco Helse går av

Nordheim er glad for at kommunen har tatt over driften fra Adecco. I tillegg til lønnshoppet får hun også bedre pensjonsordning.

– Vi har et tungt yrke, og det er klart at man blir verdsatt gjennom at de eldre setter pris på oss og er glade i oss, men det hjelper jo ikke om man tjener veldig dårlig.

Flere ansatte

Nordheim har også fått flere kolleger.

– Det er flere ansatte nå. Mange jobbet veldig mye og har dermed krav på full stilling. Og siden man ikke kan jobbe doble turnuser, må de ansette være flere for å dekke opp helger og kvelder.

De ansatte ved sykehjemmet brukes nå aktivt av Fagforbundet i valgkampen fram mot årets kommunevalg. Tidligere i uka har de rykket inn annonser i aviser der de bruker situasjonen ved sykehjemmet som illustrasjon på hva privatisering fører til.