Byrådet vil granske Adecco

Byrådet i Oslo vil granske bemanningsselskapet Adecco etter NRKs avsløringer av arbeidsforhold på sykehjemmene de driver i hovedstaden.

Video Byrådet vil granske Adecco

VIDEO: Se innslaget i Dagsrevyen 18. februar 2011.

Ved det ene sykehjememt har de ansatte jobbet opptil 84 timer i uka uten overtidsbetaling, og flere har sovet i bomberommet i bygningen.

Konstituert byråd for helse- og eldreomsorg i Oslo, Cecilie Brein, mener Adecco har feilinformert kommunen om arbeidsforholdene.

Drevet ulovlig

Midtåsenhjemmet i Oslo

Midtåsenhjemmet i Oslo er også drevet av Adecco.

Foto: NRK

Midtåsenhjemmet er det ene av to sykehjem bemanningsselskapet Adecco driver for Oslo kommune. Det andre er Ammerudlunden. Dagsrevyen avslørte i går at sykehjemmet har drevet ulovlig så lenge det har eksistert.

Disse listene viser imidlertid at ansatte også ved Midtåsen har jobbet dobbeltvakter uten overtidsbetaling med arbeidsuker på inntil 75 timer. Som på Ammerudlunden er det ulovlig.

Da lederen for Adecco Helse i fjor ble konfrontert av Oslo kommune med ulovlige dobbeltvakter ved Ammerudlunden, svarte han kommunen at det bare skjer hvis det er mangel på folk. Nå forstår byrådet det er ført bak lyset.

LES OGSÅ: sykehjemmet har drevet ulovlig

LES OGSÅ: – Lege ble skviset ut fordi hun ikke ville jobbe mer enn 80 timer i uken

Overtid uten betaling

Men han visste godt at ansatte ved Ammerudlunden hadde jobbet mye overtid uten å få betalt. Allerede i 2005 fikk Kristiansen krav fra en ansatt om etterbetaling for 700 overtidstimer i løpet av to år.

Nå skal Adecco-sykehjemmene granskes, varsler eldre-byråden, Cecilie Brein.

Byråden er kjent med opplysningene om ulovligheter også ved Midtåsen. Hun fastslår at Adecco har brutt kontrakten med Oslo kommune. Dermed risikerer Adecco politianmeldelse, erstatningskrav og oppsigelse av kontrakten.

LES OGSÅ: NHO varsler langt mer privat pleie

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger