Hopp til innhold

Klæbu saksøker Adecco

Klæbu kommune saksøker Adecco etter sykehjemskandalen for to år siden.

Video Ny rapport fra Helsetilsynet om forholdene ved Klæbu sykehjem

Både Arbeidstilsynet og Helsetilsynet avslørte kritikkverdige forhold ved Klæbu sykehjem i mars 2011. Nå saksøker kommunen Adecco som drev sykehjemmet.

Foto: Nyhetsspiller

Kommunen søker om erstatning for mellom 20 og 30 millioner kroner, skriver Adresseavisen.

Uforsvarlig drift av sykehjemmet

Det var i mars 2011 at Klæbu kommune sa opp avtalen de hadde med Adecco Helse om driften av kommunens sykehjem.

Da hadde både Helsetilsynet og Arbeidstilsynet avslørt omfattende brudd på arbeidsmiljøloven og at selskapet ikke drev sykehjemmet på en forsvarlig måte.

Ekstrakostnader

Adecco helse blir nå saksøkt av kommunen som følge av de ekstrautgiftene de hadde i forbindelse med at Klæbu selv tok over driften av sykehjemmet i april 2011.

– Vi måtte i hui og hast overta driften selv og sette inn flere folk og pådro oss derfor ekstraordinære utgifter gjennom sommeren og høsten 2011. Også i ettertid har vi sett at forsvarlig drift krevde høyere kostnader enn den faste prisen vi hadde kontraktfestet med Adecco. Det er hovedbegrunnelsen for erstatningskravet vi har rettet mot selskapet, sier rådmann Olaf Løberg til Adresseavisen.

Det var i februar at NRK avslørte at Adecco Helse hadde tjent 100 millioner kroner på sykehjemsdrift. Samtidig det ble det rullet opp en rekke saker som viste at ansatte jobbet doble vakter uten overtidsbetaling og at sykehjemmene ble drevet med så få ansatte at de eldre ikke fikk nok mat og stell.

En rekke kommuner sa til slutt opp avtalene de hadde med Adecco og til slutt så selskapet seg nødt til å avvikle all sykehjemsdrift.

Håper på forlik

Klæbu kommune, som sa opp sin avtale med Adecco, søker nå om erstatning fra selskapet i forbindelse med kostnadene de hadde omkring dette.

Det har ifølge Adresseavisen vært kontakt mellom partene og både Klæbu og Adecco håper de skal komme til forlik før det eventuelt går til retten.

– Vi har hatt en lang dialog og forsøkt å løse dette i minnelighet. Vi har opplevd dialogen som konstruktiv, men Adecco vil ikke gå med på krav som går utover forpliktelsene i avtalen med Klæbu, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Stine Talseth i Adecco til avisa.

NRK Trøndelag har ikke greid å få tak i rådmann Olaf Løberg.