NRK Meny
Normal

Lange køer på Oslo lufthavn

Mangel på vektere førte mandag til lange køer i sikkerhetskontrollen på Oslo lufthavn.

Sikkerhetskontrollen på OSL

KØ I SIKKERHETSKONTROLLEN: Mandag ettermiddag må du belage deg på å vente rundt 20 minutter i sikkerhetskontrollen på Oslo lufthavn.

Foto: Oslo lufthavn

Det var i helgen ventet lage køer på norske flyplasser, etter at tusenvis av skolebarn fredag startet sommerferie. Mandag ser ikke køene ut til å ha gitt seg på Oslo lufthavn.

– Vi har dessverre opplevd en del kø i dag, sier medierådgiver Lasse André Vangstein ved Oslo lufthavn til NRK.

Lasse André Vangstein

MØT OPP SOM PLANLAGT: Medierådgiver Lasse André Vangstein ved Oslo lufthavn ber de reisende møte opp til normal tid.

Foto: Espen Solli

Det er ventetiden på rundt 20 minutter i sikkerhetskontrollen mandag ettermiddag. Ifølge Vangstein er årsaken bemanningsutfordringer.

– Grunnen til køene er mangel på vektere og få sluser i drift. Vekterselskapet har for få personer på jobb. Vi jobber iherdig med å løse dette nå.

Møt opp som normalt

Vangstein forteller videre at de nå jobber med å hente inn ekstra personell. I tillegg henter de inn folk fra andre posisjoner på flyplassen.

– Dessverre fører dette til kø.

Hvis du skal ut å reise i dag anbefaler Vangstein likevel at du møter opp som planlagt, hvis du ikke får noen annen beskjed fra flyselskapet ditt.

– Hvis veldig mange møter opp altfor tidlig vil problemene bare forplante seg. Derfor anbefaler vi at folk kommer til normalt oppsatt tid.

Vangstein håper at situasjonen bedrer seg utover kvelden mandag, og at den er tilnærmet normal igjen i morgen.

– Men det er ferietrafikk nå. Og kombinert med at det fortsatt er en del forretningsreisende, er det mange som reiser fra Oslo lufthavn i disse dager.