Dommen mot Mazyar Keshvari ankes

Statsadvokaten anker straffeutmålingen i saken mot Mazyar Keshvari. I oktober ble han dømt til sju måneders fengsel for grovt bedrageri mot Stortinget.

FrP landsmøte.

BEDRO: Keshvari ble avslørt av Aftenposten i å skaffe seg penger ved å jukse med reiseregninger i Stortinget. Senere har saken vokst og den tidligere Frp-representanten har tilstått å stå bak det han ble dømt for i høst.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Vi mener tingretten har gitt en for lav straff i denne saken. Retten har lagt for lite vekt på at Keshvari er stortingsrepresentant og at han har begått dette grove bedrageriet med dette vervet, sier statsadvokat Monica Krag Pettersen.

Statsadvokat Monica Krag Pettersen

ANKER: Statsadvokaten mener Keshvari-saken er alvorlig fordi en som har fått så stor tillit som stortingsrepresentant har utnyttet systemet til egen vinning.

Foto: Oslo statsadvokatembeter

Den tidligere Fremskrittsparti-politikeren ble i Nedre Romerike tingrett dømt til sju måneders ubetinget fengsel for å ha lurt Stortingets administrasjon til urettmessig å utbetale ham 450.000 kroner i reiserefusjon.

Ønsker «betydelig» høyere straff

Påtalemyndighetens påstand var ett og et halvt års ubetinget fengsel.

– Vi håper å få økt straffen betydelig for å vise alvoret i saken. Det gjelder et grovt tillitsbrudd fra en av våre folkevalgte, sier statsadvokaten.

Selv om Frp-profilen tilstod, meldte seg ut av partiet og ble dømt i retten understreker statsadvokaten at de anker fordi saken skiller seg ut.

– Vi har vel ingen tilsvarende saker, i hvert fall ikke i nyere tid fra norsk rett, mener Pettersen.

John Christian Elden er advokaten til Mazyar Keshvari.

NED: Forsvarer John-Christian Elden vil heller be om en lavere straff hvis det blir en ankesak mot Mazyar Keshvari.

Foto: Nadir Alam / NRK

Elden:– Fire måneder

Forsvarer John-Christian Elden sier at ekspolitikeren ikke ønsker en ny runde i lagmannsretten.

– Keshvari er skuffet over at han ikke får avsluttet saken. Han har valgt å ikke anke dette selv for å få en avslutning, sier Elden.

– Men dersom den tas opp til behandling, vil vi påstå at straffen settes ned til fire måneders fengsel.

Grove trusler

Keshvari er også under etterforskning i en annen sak. I februar ble han pågrepet i hjemmet sitt i Rælingen i Akershus, siktet for grove trusler.

Det ble gjort beslag av våpen i forbindelse med pågripelsen. Personen som ble truet skal ha opplevd «det som at Keshvari bedrev en form for russisk rullett med et håndvåpen.»

Han har ikke erkjent straffskyld i denne saken, som etterforskes uavhengig av bedragerisaken.