Mazyar Keshvari
Foto: Marit Kolberg / NRK

Mazyar Keshvari

Oppsummert

Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari (tidligere Frp) ble i oktober 2019 dømt til sju måneders ubetinget fengsel for å levert falske reiseregninger til Stortinget i flere år. Dommen er anket og skal opp for lagmannsretten.

 • Ny rettssak mot Keshvari

  Statsadvokatens anke av dommen mot stortingsrepresentant Mazyar Keshvari (tidligere Frp) er tatt til følge, skriver Aftenposten. Keshvari ble dømt til sju måneders fengsel for falske reiseregninger. Det er uklart når saken kommer for lagmannsretten.

 • Mazyar Keshvari må møte i retten

  Eidsivating lagmannsrett skal behandle ankesaken mot stortingsrepresentant Mazyar Keshvari, skriver Nettavisen. Den tidligere Frp-politikeren ble dømt til sju måneders ubetinget fengsel for å ha levert fiktive reiseregninger på 450.000 kroner.

 • Anker dommen mot Keshvari

  Påtalemyndigheten har anket dommen mot Mazyar Keshvari som ble dømt til syv måneders fengsel for grovt bedrageri mot Stortinget. Påtalemyndigheten mener Nedre Romerike tingrett har utmålt en for mild straff og lagt for lite vekt på bedrageriet.

 • Kan komme tilbake på Stortinget

  Ifølge grunnloven har stortingsrepresentanten rett og plikt til å utøve vervet ut perioden. Presidentskapet på Stortinget har bestemt at Keshvari ikke vil få lønn fra Stortinget under soningen for grovt bedrageri i 7 måneder.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no