NRK Meny
Normal

Hoksrud: – Vi vet at det haster

Statssekretær Bård Hoksrud (Frp) håper på ferdig firefelts vei på E18 i 2024, men innrømmer at det mangler penger.

Når E18 i Hobøl er ferdig bygd er målet å fortsette uten stans inn i Akerhus, sier stassekretær Bård Hoksrud. Men på møte med svenske og norske poltikere på Ørje i dag måtte han innrømme at pengene mangler.

STOPPER HER? I Hobøl er anleggsarbeidene på ny E18 i full gang, men det mangler foreløpig midler for å komme videre inn i Akershus. Reporter: Anne Ognedal. Foto/redigering: Birger Kjølberg.

På et seminar med norske og svenske politikere i Ørje i dag fortalte statssekretæren i Samferdselsdepartementet at når E18 i Hobøl er ferdig bygd er målet å fortsette uten stans inn i Akershus.

– Jeg skulle veldig gjerne hatt en løsning her i dag, men dere skal vite at vi vet at det er utfordringer, sa Hoksrud i sin tale til forsamlingen.

Vanskelig å unngå bompenger

Og utfordringen, det er bompenger, som Hoksrud og hans parti er imot. Men han har ennå ikke funnet noen annen måte enn bompenger for å betale 52 prosent av den fem milliarder kroner store regninga.

– Det går an å se på tekniske løsninger, er det ting som kan gjøre at kostnadene ved prosjektet kan bli lavere? Hvor er det mulig å gjøre ting som kan forbedre situasjonen for dem som blir urimelig rammet, sier Hoksrud.

Anleggsarbeidet i Hobøl går for fullt, men Ås og Ski har satt en foreløpig stopper for videre bygging. De har sagt nei til bompenger fordi innbyggerne ikke skal betale for å kjøre på lokale veier. Men skal veibyggingen i Akershus starte i 2018, må de si ja.

– Vi vet at det haster, og derfor har vi også satt i gang arbeidet for å se på dette. Vi skjønner at det er en del utfordringer her, og da må vi jobbe så raskt som mulig. Men å gi noen dato er nesten umulig nå, sier Hoksrud.

Ap ikke imponert

Han våger likevel å anslå at man kan komme et godt stykke på vei i løpet av de neste ni årene.

– Når denne Nasjonal Transportplan-perioden er ute i 2023–24 så bør man ha kommet veldig langt med full firefelts gjennom hele Østfold, og kanskje også gjennom Akershus.

Ikke alle var like imponert over det statssekretæren leverte fra talerstolen på møtet i Ørje. Stortingsrepresentant Stein Erik Lauvås fra Arbeiderpartiet mener Hoksruds besøk var bortkastet.

– Ja vel, nå har de makten. Nå sitter de på pengesekken, og da er det bare å forvente at de løser dette i henhold til hva de har lovet, sier han til NRK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ber russen følge reglene

    Politiet skriver på Twitter at de har mottatt vanvittig mange klager mot russ på grunn av støy og særdeles høy musikk. De har ikke hatt kapasitet til å rykke ut på alle meldingene, og anmoder russen på sterkeste om å vise hensyn og forholde seg til gjeldende regler.

    Russen samlet seg for å danse mellom russebiler og busser.
    Foto: Frans Graham Guttormsen / NRK
  • Se 22:55-nyhetene her

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.