NRK Meny
Normal

Hoksrud: – Vi vet at det haster

Statssekretær Bård Hoksrud (Frp) håper på ferdig firefelts vei på E18 i 2024, men innrømmer at det mangler penger.

Når E18 i Hobøl er ferdig bygd er målet å fortsette uten stans inn i Akerhus, sier stassekretær Bård Hoksrud. Men på møte med svenske og norske poltikere på Ørje i dag måtte han innrømme at pengene mangler.

STOPPER HER? I Hobøl er anleggsarbeidene på ny E18 i full gang, men det mangler foreløpig midler for å komme videre inn i Akershus. Reporter: Anne Ognedal. Foto/redigering: Birger Kjølberg.

På et seminar med norske og svenske politikere i Ørje i dag fortalte statssekretæren i Samferdselsdepartementet at når E18 i Hobøl er ferdig bygd er målet å fortsette uten stans inn i Akershus.

– Jeg skulle veldig gjerne hatt en løsning her i dag, men dere skal vite at vi vet at det er utfordringer, sa Hoksrud i sin tale til forsamlingen.

Vanskelig å unngå bompenger

Og utfordringen, det er bompenger, som Hoksrud og hans parti er imot. Men han har ennå ikke funnet noen annen måte enn bompenger for å betale 52 prosent av den fem milliarder kroner store regninga.

– Det går an å se på tekniske løsninger, er det ting som kan gjøre at kostnadene ved prosjektet kan bli lavere? Hvor er det mulig å gjøre ting som kan forbedre situasjonen for dem som blir urimelig rammet, sier Hoksrud.

Anleggsarbeidet i Hobøl går for fullt, men Ås og Ski har satt en foreløpig stopper for videre bygging. De har sagt nei til bompenger fordi innbyggerne ikke skal betale for å kjøre på lokale veier. Men skal veibyggingen i Akershus starte i 2018, må de si ja.

– Vi vet at det haster, og derfor har vi også satt i gang arbeidet for å se på dette. Vi skjønner at det er en del utfordringer her, og da må vi jobbe så raskt som mulig. Men å gi noen dato er nesten umulig nå, sier Hoksrud.

Ap ikke imponert

Han våger likevel å anslå at man kan komme et godt stykke på vei i løpet av de neste ni årene.

– Når denne Nasjonal Transportplan-perioden er ute i 2023–24 så bør man ha kommet veldig langt med full firefelts gjennom hele Østfold, og kanskje også gjennom Akershus.

Ikke alle var like imponert over det statssekretæren leverte fra talerstolen på møtet i Ørje. Stortingsrepresentant Stein Erik Lauvås fra Arbeiderpartiet mener Hoksruds besøk var bortkastet.

– Ja vel, nå har de makten. Nå sitter de på pengesekken, og da er det bare å forvente at de løser dette i henhold til hva de har lovet, sier han til NRK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.