NRK Meny
Normal

Varsler bilaksjon fra togpendlere

Pendlerforeningen i Østfold og Follo skal finne ut hva som skjer dersom alle pendlerne bruker bilen inn til hovedstaden en dag.

Willy Frantzen, leder i Pendlerforeningen i Østfold

Willy Frantzen har fått nok av at regjeringen ikke gjør noe med jernbanesituasjonen. Nå varsler han bilaksjon.

Foto: Tomas Berger / NRK

Willy Frantzen i pendlerforeningen i Østfold og Follo har varslet bilaksjonen som reaksjon på redegjørelsen om jernbanesituasjonen fra samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa tirsdag.

Vil be alle pendlerne om å delta

Han sier til Aftenposten at Meltveit Kleppa fikk begeret til å flyte over siden hun ikke ga noen signaler om at situasjonen for pendlerne kommer til å endre seg med det første.

Frantzen planlegger nå å oppfordre alle pendlere på Østlandet til å delta i en bilaksjon hvor de alle kjører på jobb til Oslo.

– Skjer før sommeren

Slik håper han å få politikerne til å innse at betydelige midler må bevilges for å få orden på jernbanenettet.

– Vi vil gjennomføre denne aksjonen så fort som mulig, og definitivt en gang før sommeren. Kaoset som da oppstår vil signalisere at man ikke kan drive samferdselspolitikk på et husholdningsbudsjett, sier han til Aftenposten.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Holli Mølle i finale for gründere

    Holli mølle er en av seks bedrifter som er med i kampen om å bli kåret til årets lokalmatgründer. Avisa Nationen, Norgesgruppen og næringsorganisasjonen " Hanen" står bak konkurransen. Juryen har uttalt at ved å legge vekt på kvalitet, design og formilding har olli mølle fra Spydeberg vist at det er mulig å snu en konkurstruet bedrift til en lønnsom vekstbedrift.

    Holli Mølle
    Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / visualdays