NRK Meny
Normal

Varsler bilaksjon fra togpendlere

Pendlerforeningen i Østfold og Follo skal finne ut hva som skjer dersom alle pendlerne bruker bilen inn til hovedstaden en dag.

Willy Frantzen, leder i Pendlerforeningen i Østfold

Willy Frantzen har fått nok av at regjeringen ikke gjør noe med jernbanesituasjonen. Nå varsler han bilaksjon.

Foto: Tomas Berger / NRK

Willy Frantzen i pendlerforeningen i Østfold og Follo har varslet bilaksjonen som reaksjon på redegjørelsen om jernbanesituasjonen fra samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa tirsdag.

Vil be alle pendlerne om å delta

Han sier til Aftenposten at Meltveit Kleppa fikk begeret til å flyte over siden hun ikke ga noen signaler om at situasjonen for pendlerne kommer til å endre seg med det første.

Frantzen planlegger nå å oppfordre alle pendlere på Østlandet til å delta i en bilaksjon hvor de alle kjører på jobb til Oslo.

– Skjer før sommeren

Slik håper han å få politikerne til å innse at betydelige midler må bevilges for å få orden på jernbanenettet.

– Vi vil gjennomføre denne aksjonen så fort som mulig, og definitivt en gang før sommeren. Kaoset som da oppstår vil signalisere at man ikke kan drive samferdselspolitikk på et husholdningsbudsjett, sier han til Aftenposten.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistet førerkortet

    En bilfører fikk førerkortet beslaglagt da han kjørte i 115 km/t i 70-sonen på E6 ved Eidet i Sarpsborg i formiddag. På grunn av veiarbeid er hastigheten på stedet redusert til 70 km/t i sørgående løp rett før tunnelen.

  • Stoppet promillekjører

    Etter tips fra en annen bilist om vinglete kjøring på E6, ble en mann i 40 årene stoppet av politiet ved Solli i Sarpsborg i formiddag. En blåsetest viste at føreren hadde 1.7 promille. Det førte til førerkortbeslag og anmeldelse.