NRK Meny
Normal

Pendlere misfornøyd med budsjettet

Pendlerne i Østfold reagerer kraftig på at det nye dobbeltsporet mellom Oslo og Ski ikke kan stå ferdig før i 2018.

Willy Frantzen, leder i Pendlerforeningen i Østfold

Willy Frantzen, leder for Pendlerforeningen i Østfold, er misfornøyd med at det skal ta hele 9 år før dobbeltsporet mellom Oslo og Ski kan stå ferdig.

Foto: Tomas Berger / NRK

I forslaget til statsbudsjett settes det av 130 millioner kroner til dobbeltspor.

- Har ikke forstått alvoret

Det betyr at utbyggingen kan være ferdig først om 9 år.

Leder for Pendlerforeningen i Østfold og Follo, Willy Frantzen, mener Regjeringen ikke har innsett alvoret i situasjonen.

- Det er merkelig at man ikke har forstått betydningen av å få staket ut den proppen som ligger i jernbanenettet mellom Oslo og Ski. Det er nemlig innfallsporten til Oslo fra hele Østfold. Regjeringen har ikke hørt pendlerne og togpassasjerene i denne saken og står fremdeles på at det bare muligens kan bli en ferdigstillelse i 2018. Det kan faktisk også gå lengre tid, sier Frantzen.

Les også: Dropper dobbeltspor

Les også: Togpendlere krever bedring

- Burde sette i gang øyeblikkelig

Han hadde håpet på en raskere utbygging.

- Jeg håpet at Regjeringen skulle ha skjønt at proppen mellom Oslo og Ski er så alvorlig at man hadde satt i gang et øyeblikkelig prosjektkrav når det gjelder å få rettet opp dette forholdet, sier Frantzen.

Les også: Sterk pendling Østfold-Oslo

Les også: Vil ha dobbeltspor innen 15 år

Les også: Nekter å vente 10 år på jernbane

Les også: Nytt dobbeltspor Oslo-Ski (Follobanen)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fengsel for underslag

    En mann fra Mysen er dømt til fengsel i tretti dager for underslag av 30 000 kroner fra egen arbeidsplass, skriver Smaalenenes Avis. Mannen jobbet i en butikk i indre Østfold, og det var selskapets revisor som fattet mistanke om handlelen var gjennomført selv om de var slettet fra kassen. I et møte med arbeidsgiver tilstod mannen at han i en periode over tre år selv hadde fått pengene kontant, men ikke visst hvor mye det var.