NRK Meny
Normal

Togpendlere krever bedring

Togpendlere krever større innsats fra politikerne.

Kø på toget
Foto: Picasa 2.7 / NRK

Hva med Østre linje?

Det kan være lønnsomt for lokalpolitikerne i Indre Østfold å satse på pendlere og tog i årets valgkamp.

 

- Bør skjerpe seg

Folk som jobber i Oslo blir oppfordret til å bruke toget og Østre linje til Oslo. Men toget kan være en tålmodighetsprøve.

- Det er disse forsinkelsene som roter det til for oss. Det er for mye ute av rute, forteller Torleif Pettersen som pendler fra Spydeberg.

Han har ført en statistikk i sommer fra 4. juni og 30 arbeidsdager framover. På den tiden sier han at toget var omtrent 12 timer og 20 minutter ute av rute.

- Her må NSB og jernbaneverket skjerpe seg rett og slett. De må få togene til å gå når de skal, sier han.

Gir opp toget

Sidsel Sørli pendler daglig til Oslo. Hun vil helst bruke toget, men har gitt opp på grunn av alle forsinkelsene og usikkerheten.

- Nei, det prøvde jeg på. Togene var forsinket ganske ofte. Det er særlig irriterende om vinteren når det er kaldt, og du blir stående en halvtime og toget aldri kommer. Det orker jeg ikke, så derfor har jeg gått over til bilen, sier hun.

- Politikerne bør presse på

Pettersen etterlyser nå politisk engasjement for å bedre situasjonen for togpendlerne.

- De har jeg ikke sett på banen i det hele tatt, De bør presse de sentrale myndigheter, slik at de forstår at det jobber mange mennesker ute i distriktene som skal inn til Oslo på jobb.

- Tar problemet alvorlig

-  Mitt løfte på vegne av NSB er at vi tar problemet alvorlig og forsøker å løse det sammen med de som har ansvar for problemstillingen, sier informasjonsansvarlig i NSB, Åge Christoffer Lundeby.

I følge NSB er det hovedsaklig problematikken rundt planoverganger og sakte kjøring i forbindelse det som er grunnen til at det oppstår forsinkelser på Østre linje.

- Det er en tematikk som vi må ta tak i, og vi må samarbeide med jernbaneverket slik at vi kan levere det som kundene skal ha på østre linje, sier han.

 

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Utelukker ikke Østfoldstatsråd

  Førsteamanuensis Harald Borgebund ved Høgskolen i Østfold sier Høyre kan få enda en minister i regjeringen etter at Sylvi Listhaug trakk seg som justisminister i går.
  Han mener det ikke er automatikk i at det er en ny Frp-statsråd som skal erstatte Sylvi Listhaug, og trekker frem Ingjerd Schou som en aktuell kandidat.

  Harald Borgebund
  Foto: Bengt-Eigil Ruud/NRK
 • Mest grasrot til Lions

  Lions Club Fredrikstad er den foreningen i Østfold som mottok mest støtte gjennom Grasrotandelen i fjor, melder Norsk Tipping. Klubben fikk inn over to millioner kroner på dette og hadde også flest grasrotgivere i fylket. Videre fulgte Sarpsborg 08, Dyrebeskyttelsen i Fredrikstad, Sparta og Stjernen.