NRK Meny
Normal

Togpendlere krever bedring

Togpendlere krever større innsats fra politikerne.

Kø på toget
Foto: Picasa 2.7 / NRK

Hva med Østre linje?

Det kan være lønnsomt for lokalpolitikerne i Indre Østfold å satse på pendlere og tog i årets valgkamp.

 

- Bør skjerpe seg

Folk som jobber i Oslo blir oppfordret til å bruke toget og Østre linje til Oslo. Men toget kan være en tålmodighetsprøve.

- Det er disse forsinkelsene som roter det til for oss. Det er for mye ute av rute, forteller Torleif Pettersen som pendler fra Spydeberg.

Han har ført en statistikk i sommer fra 4. juni og 30 arbeidsdager framover. På den tiden sier han at toget var omtrent 12 timer og 20 minutter ute av rute.

- Her må NSB og jernbaneverket skjerpe seg rett og slett. De må få togene til å gå når de skal, sier han.

Gir opp toget

Sidsel Sørli pendler daglig til Oslo. Hun vil helst bruke toget, men har gitt opp på grunn av alle forsinkelsene og usikkerheten.

- Nei, det prøvde jeg på. Togene var forsinket ganske ofte. Det er særlig irriterende om vinteren når det er kaldt, og du blir stående en halvtime og toget aldri kommer. Det orker jeg ikke, så derfor har jeg gått over til bilen, sier hun.

- Politikerne bør presse på

Pettersen etterlyser nå politisk engasjement for å bedre situasjonen for togpendlerne.

- De har jeg ikke sett på banen i det hele tatt, De bør presse de sentrale myndigheter, slik at de forstår at det jobber mange mennesker ute i distriktene som skal inn til Oslo på jobb.

- Tar problemet alvorlig

-  Mitt løfte på vegne av NSB er at vi tar problemet alvorlig og forsøker å løse det sammen med de som har ansvar for problemstillingen, sier informasjonsansvarlig i NSB, Åge Christoffer Lundeby.

I følge NSB er det hovedsaklig problematikken rundt planoverganger og sakte kjøring i forbindelse det som er grunnen til at det oppstår forsinkelser på Østre linje.

- Det er en tematikk som vi må ta tak i, og vi må samarbeide med jernbaneverket slik at vi kan levere det som kundene skal ha på østre linje, sier han.

 

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Røykestopp på bussterminalene

    Det blir forbudt å røyke på bussterminalene i Fredrikstad og Sarpsborg. Det har fylkets samferdselskomite enstemmig bestemt i dag, melder flere aviser. Forbudet trer i kraft så snart den nødvendige skiltingen er på plass.

  • Kåret til årets bysentrum

    Norsk Sentrumsutvikling har gitt Fredrikstad prisen for årets bysentrum. Det ble offentliggjort under en konferanse i Trondheim i dag, skriver Fredriksstad Blad. Tidligere i år ble byen kåret til årets mest attraktive by.

    Gangbrua i Fredrikstad
    Foto: Walter Schoffthaler