NRK Meny
Normal

Ofrer ikke toppscoreren en tanke

Brynes Marius Helle har scoret flest mål i førstedivisjon. Men det er ikke FFKs midtstopper så opptatt av.

Marius Helle / Raio Piiroja

Marius Helle (til venstre) har scoret suverent mest i førstedivisjon. Det bryr ikke FFK-stopper Raio Piiroja seg om - hen vet ikke en gang hvem Helle er...

Foto: Simen Berge Størkersen / Sebastian Nordli / NRK

I løpet av tolv serierunder er Bryne-spissen oppe i imponerende 16 scoringer. Det er dobbelt så mange mål som neste mann på toppscorer listen har. Hele FFK-laget har til sammenligning scoret 19 mål.

I dag spiller FFK mot Bryne på Fredrikstad Stadion. Kampen kan du se direkte på NRK1 klokken 16.00

Ukjent toppscorer

Til tross for at Marius Helle Bøtter inn mål for Bryne, har han ikke klart å skape noen frykt har i Fredrikstad.

– Hvem er Marius Helle egentlig, sier FFK-stopper Raio Piiroja til klubbens nettsider.

(Saken fortsetter under bildet)

Marius Helle

Se godt etter Piiroja - slik ser toppscoreren i førstedivisjon ut. Søndag skal Raio Piiroja forsøke å stoppe storscoreren.

Foto: NRK

Piiroja får forklart hvem Helle er og svarer følgende:

– OK. Jeg tenker ikke på han i det hele tatt, vi fokuserer bare på vårt eget spill. Bryne kommer til å legge seg bakpå uansett, på Stadion er det vi som styrer, sier midtstopperen.

LES OGSÅ:

Bryne har slitt etter VM-pausen

Bryne har gått på to sviende nederlag på rad og skal fokusere på defensiv trygghet i oppgjøret mot Fredrikstad FK.

– Vi jobber med å være kompakt som lag, å komme tilbake til slik vi startet sesongen. Samtidig som vi er tøffe i duellspillet, må vi tørre å spille, sier trener Tommy Bergersen til Jærbladet.

Etter VM-pausen har det langt i fra gått på skinner for Bryne og på de to siste kampene står laget med null poeng og en målforskjell på 5-11.

Gode i TV-kamper

Sist Bryne spilte en TV-kamp møtte de Bodø/Glimt og vant kampen 5-0.

– Vi har vel en god sjanse. Fredrikstad stadion har en av Norges beste grasbaner, og det er en av landets flotteste stadioner, med mye tilskuere. Slike kamper er kjekke å spille, sier trener Tommy Bergersen til avisen.

FFK kommer fra en midtuke-kamp mot Sogndal som rødbuksene vant 2-0 etter at de hadde dominert spillet gjennom hele kampen. Nå håper trener Tom Freddy Aune at de kan gjenskape mye av det samme mot Bryne.

– Vi tenker ikke mye på at vi var gode mot Sogndal. Men det er klart at vi gjerne vil gjenskape den prestasjonen vi hadde på onsdag. Vi løp veldig mye og var aggressive, og da sitter som regel spillet bedre også.

  • NETT-TV: - Se høydepunktene FFK-Sogndal
Video FFK - Sogndal sammendrag

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: