NRK Meny
Normal

Nyfødt døde - sykehus vedgår feil

Et nyfødt barn døde kort tid etter fødsel ved Sykehuset Østfold tidligere i vår. Foreldrene har klaget sykehuset inn for Helsetilsynet. Sykehuset innrømmer feil.

Sykehuset Østfold, Fredrikstad

Sykehuset Østfold innrømmer feil i forbindelse med fødselen til et barn som døde tidligere i år.

Foto: Rainer Prang / NRK

Foreldrene mener at legene gjorde en rekke grove feilvurderinger og har derfor klaget sykehuset inn for Helsetilsynet.

Flere feilvurderinger

Da moren skulle føde, pekte alle indikasjoner i retning av et keisersnitt.

Ifølge seksjonsoverlegen ved kvinneklinikken burde fødselen vært gjennomført ved keisersnitt, noe moren selv også hadde ønsket på forhånd.

Ifølge den samme seksjonsoverlegen gjorde legene flere feilvurderinger. De valgte å gjennomføre en normal fødsel, noe som fikk fatale konsekvenser.

Barnet døde noen dager senere ved Ullevål sykehus.

Innrømmer feil

Kommunikasjonsdirektør ved Sykehuset Østfold, Anne Grete Erlandsen, innrømmer at sykehuset har gjort en feil og sier denne saken er alvorlig.

- Dette er utrolig beklagelig, og vi skulle gjerne hatt denne saken ugjort og har stor medfølelse med familien som har opplevd dette, sier Erlandsen.

- Feiltolket situasjonen

Hun vedgår at det ble gjort en feilvurdering.

- Det er gjort en feilvurdering hos oss i sykehuset, hvor vi har feiltolket situasjonen til den fødende. Dette er noe vi selvfølgelig beklager, sier Erlandsen.

Familien føler sorg og bitterhet og spør seg selv hvordan noe slikt kunne skje.

Seniorrådgiver i Helsetilsynet i Østfold, Knut Fredrik Thorne, sier at dette er en alvorlig sak og at Helsetilsynet nå skal utrede saken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Koster-rekord

    Sommeren har gitt billettrekord for Kosterbåtene, skriver Fredriksstad Blad. Båtene trafikkerer mellom Strømstad og Koster. I juli ble det solgt 112 000 billetter mot 98 000 i juli i fjor. Også mai og juni ble rekordmåneder for selskapet Västtrafik som driver ruta.

  • Ung motorsyklist omkom

    Det var en mann i 20-årene fra Toten som omkom i en motorsykkelulykke i Trøsken søndag ettermiddag. Sykkelen har kjørt av veien og inn i et tre. Føreren døde på stedet. Det var ingen vitner til ulykken, forteller Finn Håvard Aas ved politiets operasjonssentral.