NRK Meny
Normal

Mads Østberg står over Rally Tyskland

Mads Østberg har valgt å ikke stille til start i Rally Tyskland neste helg. Tekniske problemer med bilen er årsaken.

Mads Østberg

STILLER IKKE: Mads Østberg (29) stiller ikke til start i Rally Tyskland neste helg på grunn av problemer med bilen.

Foto: M-Sport Media / M-Sport WRT/McKlein

Forrige helg kjørte Østberg det polske EM-løpet Rally Rzezow. Han ledet etter de første fartsetappene, men måtte til slutt bryte på grunn av problemer med servostyringen.

– Det er problemene i Polen som gjør at vi velger å stå over Tyskland, sier Østberg i en pressemelding.

Det ble dramatisk for ham da servoen sluttet å fungere og styringen på bilen nærmest låste seg.

– Det føltes veldig dramatisk og ubehagelig, og det var så vidt jeg klarte å «bryte» bilen gjennom svingen uten å forsvinne ut av veien i 180 km/t, forklarer Østberg videre.

– Vi kan ikke basere oss på sannsynligheter

I Polen valgte Østberg å trekke seg da teamet ikke klarte å finne en løsning på servoproblemene. Og nå viser det seg at det får videre konsekvenser fordi de ikke har nok tid til å få bilen tilbake i trygg stand.

– Vi kan oppdatere det mekaniske til siste versjon, men det vil være software-messige ting som vi ikke får endret på så kort varsel. Da kan vi ikke kontrollere dette 100 prosent. Vi kan ikke basere oss på sannsynligheter om at det ikke vil skje igjen, og derfor har vi valgt å ikke starte i Tyskland, sier Østberg.

Prosessen med å finne kartleser er utsatt

Østberg og teamet jobber med å finne en ny permanent kartleser etter Ola Fløene. I Polen var Patrick Barth fra Sverige med som kartleser, og det var meningen at en annen svenske, Emil Axelsson, skulle lese notene i Tyskland.

– Torstein Eriksen var som kjent med i Finland og gjorde en flott jobb der. Det var meningen at vi skulle bruke løpet i Polen og Rally Tyskland til å evaluere Patrick og Emil. Alle disse tre er aktuelle kandidater til å være med meg videre på permanent basis, men nå må vi finne en annen løsning på denne evalueringsprosessen, sier Østberg.

Neste VM-runde er Rally Catalunya i Spania første helgen i oktober. Der stiller Østberg til start.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ber om tips etter flere innbrudd

    Politiet i Sarpsborg ber om tips etter en rekke innbrudd over et kort tidsrom. Det skriver sa.no. Fire av fem innbrudd skjedde i boliger og næringseiendommer på Varteig og Ise lørdag og søndag.

  • Søkte ly på Struten fyr

    Politiet i Fredrikstad avhører i dag to menn som hever de måtte bryte seg inn på Struten fyr i går kveld for å søke ly. En politipatrulje rykket ut til fyret etter at alarmen gikk. Politiet leter også etter en svart gummibåt med påhengsmotor som de to sier de mistet kontrollen over. Så langt er ikke de to mistenkt for noen lovbrudd, opplyser krimsjef Rune Albertsen i Fredrikstad.

    Video Ferie på Struten fyr
    Foto: Nyhetsspiller