NRK Meny
Normal

Lottomillionær redder Erlandsens Conditori

Onsdag ettermiddag kom jubelmeldingen: Haldens ferske lottomillionær gir 150.000 kroner til konditoriet så de kan holde åpent resten av året.

Erlandsen conditori ansatte, ute

Eierne av Erlandsens Conditori i Halden Malin Groth Pettersen, Daniel Harbo og Kim Robin Johansen kan holde dørene åpne resten av året. En fersk lottomillionær gir 150.000 kroner til å lønne en assistent.

Foto: Christin Olsen

– Jeg har alltid hatt god tro på menneskeheten så dette bekrefter det jeg egentlig alltid har trodd, at det finnes gode mennesker der ute i verden, sier initiativtaker til støttegruppa «Støtt Erlandsens Conditori», Randi Behn Butcher.

I slutten av februar ble det klart at Erlandsens Conditori trodde de måtte legge ned fordi Halden kommune sa nei til å støtte de tre utviklingshemmede eierne med en brukerstyrt personlig assistent.

– Det var det noen av oss som syntes var skikkelig dårlig gjort for disse tre hadde ikke søkt om støtte til driften, men til en assistent som kunne hjelpe dem med blant annet penger i kassa og måle opp melet i litermål og sånne ting. Assistenten var for å kompensere for deres funksjonshemning, sier Butcher.

– Jubelen sto i taket

Erlandsens Conditori

Medeier Malin Groth Pettersen holdt en kort appell utenfor Erlandsens Conditori i Halden i midten av mars.

Foto: Siw Mariann Strømbeck/NRK

Men etter kommunenes nei ble det et voldsomt engasjement rundt konditoriet. En kronerulling sikret driften ut august, men nå kan de tre eierne juble enda mer.

– Nå har vi fått kjøpt litt tid på grunn av en ukjent lottomillionær fra Halden som donerer de siste 150.000 som Erlandsens trenger for å lønne en assistent frem til januar.

Lørdag vant nemlig en halden-mann i 50-årene 10,5 millioner i Gull-Lotto, og en del av pengene går rett til konditoriet. Butcher fikk onsdag gladmeldingen fra gjengen i på Erlandsens.

– Da sto jubelen i taket hos meg også. Jeg ble helt skjelven og veldig veldig glad, forteller hun. Samtidig vil vi takke alle som har bidratt.

Erlandsen reddet Facebook

Onsdag ettermiddag kunne gruppa «Støtt Erlandsens Conditori» legge ut denne jubelmeldingen på Facebook.

Foto: Skjermdump Facebook

– Ville gitt han en god klem

Erlandsens Conditori

Eierne av konditoriet har manglet midler til en brukerstyrt personlig assistent i konditoriet. Med lottogaven er de nå reddet.

Foto: Siw Mariann Strømbeck/NRK

Pengegaven vil si at konditoriet kan holde dørene oppe resten av året, som også kjøper dem bedre tid.

– Det er klart at nå får Erlandsens bedre tid på seg til å få på plass varige ordninger.

Butcher vet ikke hvem lottomillionæren er, men hun vet hva hun ville gjort om hun traff han.

– Jeg tror jeg ville gitt vedkommende en god klem. Jeg hadde berømmet han med at han ser viktigheten med at også utviklingshemmede kan ha en rolle i ordinært arbeidsliv, for det er det dette handler om.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Falt 7-8 meter fra festningen

    Laster Twitter-innhold
  • Fallulykke på Fredriksten festning

    To personer skal være involvert i en fallulykke på festningen i Halden. Nødetatene har rykket ut. Skadeomfanget er ikke kjent.