NRK Meny
Normal

Kampen for Erlandsen fortsetter

Næringslivet reddet Erlandsens Conditori ut mai. Ny redningsaksjon på gang.

Erlandsen conditori ansatte, ute

TRENGER 200.000 FREM TIL NYTTÅR. Kommunen sier nei til å gi penger, men de tre arbeidsplassene på Erlandsen kan bli reddet av folkeaksjon.

Foto: Christin Olsen / NRK

I mars og april i år aksjonerte eiere og kunder i Erlandsens Conditori og bakeri i Storgata i Halden mot at kommunen ikke ville gi lønn til personlig assistanse i konditoridriften.

De tre funksjonshemmede eierne av konditoriet ble reddet av næringsdrivende i Halden, men nå står nedleggingsspøkelset på nytt ved døra.

Les også:

Eierne av Erlandsens Conditori i Halden frykter at de må stenge dersom de ikke får støtte av kommunen. I dag aksjonerte flere hundre haldensere.

- Skammelig å måtte tigge

«Det er skammelig å måtte tigge for funksjonshindrede i året 2014, men vi har altså valgt å gjøre dette, slik at konditoriet og en arbeidsplass som er midt i blinken for et sosialt entreprenørskap, kan overleve inntil nye lover er på plass i januar 2015», skriver aksjonsleder Randi Behn Butcher på Facebook-siden til Støtt Erlandsens Conditori.

Frem til nå har de tre eierne selv lønnet en brukerstyrt personlig assistent (BPA), fordi de trenger en hjelpende hånd i sitt arbeid. Blant annet hjelper assistenten til med å måle opp riktig til bakverk, og gi igjen riktige summer i kassa.

Men bakeriet går med underskudd, og ble derfor nødt til å søke kommunen om støtte. De ønsket seg en ny assistent på deling med kommunen.

Les også:

Erlandsens Conditori

SATTE SINNENE I KOK. I mars og april i år aksjonerte eiere og kunder i Erlandsens Conditori og bakeri i Storgata i Halden mot at kommunen ikke ville gi lønn til personlig assistanse i konditoridriften.

Foto: Siw Mariann Strømbeck/NRK

Trenger hjelp fram til årsskiftet

Stortinget jobber med en ny lov, som trolig vil gi eierne på Erlandsen rett på det tilbudet de nylig fikk avslag om fra Halden kommune.

- Dersom alle som følger støttegruppa gir 100 kroner hver, redder vi driften fram til årsskiftet, sier Randi Behn Butcher til Halden Arbeiderblad.

200.000 kroner er det som skal til, og aksjonslederen er optimist.

- Jeg er evig optimist så jeg håper at vi får dette til, sier hun hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Frakjørt av to tog

    Rullestolbruker Glenn Tore Clausen ble frakjørt av to tog i Fredrikstad onsdag kveld, skriver Fredriksstad Blad. Først fordi rullestolrampen sto på feil spor. Ved neste avgang passet ikke rampen med togsettet. – Vi fikk for sent beskjed, sier strekningsleder Terje Andersen i NSB

  • Møte med flyselskap

    Ledelsen ved Rygge sivile lufthavn (RSL) skal ifølge Moss Avis ha et møte med et større flyselskap. Møtet skal finne sted i begynnelsen av juli. Etter det avisen erfarer skal det være et lavprisselskap.