NRK Meny
Normal

Ordføreren om Erlandsens: Vi følger reglene

Ordfører Thor Edquist i Halden mener saken ved Erlandsens Conditori skaper et galt bilde av kommunens tilbud til psykisk utviklingshemmede.

Erlandsen conditori ansatte, ute

Striden om BPA til Erlandsens Conditori kan gi folk feil inntrykk av vårt tilbud til psykisk utviklingshemmede, sier ordfører Thor Edquist (H).

Foto: Christin Olsen

Daniel Harboe og Kim Robin Johansen har hver sin lille eierskapsandel i selskapet Dagtia AS som eier og driver konditoriet, og har lenge vært truet av nedleggelse fordi kommunen har sagt nei til å lønne en personlig assistent til driften. Lørdag varslet advokat Geir Lippestad at han vil ta saken til retten hvis de to ikke får innvilget brukerstyrt personlig assistent.

Thor Edquist (H)

Kommunen har et vedtak som er stadfestet av Fylkesmannen. Det er det vi må forholde oss til, sier ordfører Thor Edquist (H).

Foto: Rainer Prang/NRK

Edquist mener at kommunen gir et bra tilbud til psykisk utviklingshemmede og at administrasjonen har fulgt reglene i denne saken.

– Her har Halden vært gode i mange år, sier Haldens ordfører.

– Vi har et godt tilbud, selv om det gjennom denne saken kan ha blitt skapt et bilde av at vi ikke har det. Det syns jeg er uheldig, for det er ikke virkeligheten i Halden.

Ny, mer omfattende behovsvurdering

Advokat Lippestad besøkte lørdag Daniel Harboe og Kim Robin Johansen ved Erlandsens Conditori i Halden. Han forbereder en ny søknad om støtte til en brukerstyrt personlig assistent (BPA).

Erlandsens Conditori

Forrige vurdering av behovet for brukerstyrt personlig assistanse ved Erlandsens Conditori ble utført av en saksbehandler. nå skal fagfolk foreta en ny utredning, og kommunen få en ny søknad.

Foto: Siw Mariann Strømbeck/NRK

- Vi skal jobbe sammen for å få en bredere vurdering av hvor mye hjelp – hvor mange timer BPA Kim Robin og Daniel trenger. Tidligere har dette bare blitt vurdert av en saksbehandler. Nå skal det vurderes bredere av et habiliterings-team. Når den vurderingen er på plass vil vi søke BPA etter det antall timer fagfolkene anbefaler. så får vi se hva svart på søknaden blir.

Rettssak kan bli det neste, hvis ikke kommunen godkjenner den nye søknaden. Varsel om rettssak bekymrer ikke ordfører Thor Edquist.

– Vi får ta det slik det kommer. Administrasjonen har fattet et vedtak som er stadfestet av Fylkesmannen, og det er det vi må forholde oss til foreløpig.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.