NRK Meny
Normal

Full støtte til Haabeth

Høyres fylkesordførerkandidat støtter Ole Haabeths oppfordring om å bruke Rygge og Ryanair.

Eirik Milde (Høyre)

OPPFORDRER TIL BRUK. Høyres kandidat til årets Fylkestingsvalg, Eirik Milde, støtter Haabeths utspill.

Foto: Privat

Fagforeninger i Østfold og ellers i landet mener Ryanair har uakseptable lønns- og arbeidsvilkår for sine ansatte, og har varslet boikott av selskapet.

Arbeiderpartiets fylkesordfører, Ole Haabeth, sier imidlertid at vi ikke skal ha dårlig samvittighet for å reise med Ryanair fra Rygge.

- En boikott av Ryanair vil ramme Moss Lufthavn Rygge, en flyplass som østfoldingene har brukt store ressurser på å etablere, sier han til Moss Avis.

Les også:

Ryanair

ARBEIDERPARTIETS FYLKESORDFØRER VIL AT FOLK SKAL BRUKE RYANAIR.Ryanair er verden største lavprisselskap, men har lønns- og arbeidsbetingelser som ikke vekker begeistring hos norske fagorganiserte.

Foto: Rainer Prang / NRK

Full støtte

Høyres kandidat til årets Fylkestingsvalg, Eirik Milde, støtter Haabeths utspill fullt og helt.

- Jeg vil støtte Haabeth i at alle bør bruke Moss Lufthavn Rygge og de selskapene, som trafikkerer flyplassen i dag, sier Milde til nrk.no.

Han peker på at Ryanair er et viktig tilbud, som brukes av mange østfoldinger og andre i regionen, og at økt trafikk fra Østfolds flyplass er et gode.

- Jeg vil vil oppfordre folk til å bruke flyplassen, og regner med at det jobbes for å få inn enda flere selskaper, som vil fly via Moss Lufthavn Rygge, sier Milde.

Les også:

Vil øke taket

Bortsett fra ønsket om en stabilisering og helst økt trafikken med de etablerte selskapene på Rygge, mener Milde at det viktigste nå er å jobbe for at "taket" heves.

- Vi må få fjernet begrensningene på antall flybevegelser. Taket må heves, slik at vi får de samme konkurransemulighetene som andre regionale flyplasser har, sier Milde til NRK.no.

Han mener det er politikerne som skal jobbe for bedre rammevilkår for Østfolds flyplass, og man som politiker ellers ikke bør blande seg inn seg inn i driften.

- Flyplassen drives kommersielt, og den driften skal vi ikke vi som er politikere blande oss opp i, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: