NRK Meny
Normal

Fiskerne inn i oljeberedskapen

I løpet av 2011 blir fiskebåter en del av den statlige oljeberedskapen. Det er fiskerne på Hvaler fornøyd med.

Skipstadsand på Asmaløy

I løpet av 2011 vil Kystverket inngå avtaler med fiskebåter og andre egnede fartøy, som da blir en del av den statlige oljevernberedskapen.

Foto: Jan Henrik Ihlebæk / NRK

For få dager siden presentere Sjøfartsdirektoratet en ny forskrift, som åpner opp for at fartøy som slepebåter og fiskebåter kan brukes i beredskap.

LES: Frykter flere oljelekkasjer

– Stort behov

Gjennom et samarbeid med oljenæringen, fiskarlag, Kystverket og andre berørte instanser håper kommunikasjonsdirektør i Sjøfartsdirektoratet, Eilif Fjon, at dette vil styrke beredskapen.

– Vi ser at det er et behov for å ha flere fartøy tilgjengelig i beredskapen, sier Fjon til NRK.no.

I løpet av 2011 vil Kystverket inngå avtaler med fiskebåter og andre egnede fartøy, som da blir en del av den statlige oljevernberedskapen.

Fiskere kan melde sin interesse for Kystverket, som vil legge vekt på lokal kunnskap om farvann, vær og vind. I tillegg til fartøyets egnethet.

LES OGSÅ:

– Naturlig

John Harald Haraldsen i Hvaler fiskerforening er godt fornøyd med initiativet fra Sjøfartsdirektoratet.

Han mener fiskerne kunne spilt en viktig rolle i forbindelse med grunnstøtingen til det islandske konteinerskipet «Godafoss» sist torsdag.

– Det er naturlig at vi fiskere blir en del av beredskapen. Vi bor i området, kjenner mange brannmenn og kunne vært på plass i løpet av kort tid, sier Haraldsen.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sesongen over for Halden

    Haslum går til semifinalen i NM-sluttspillet i håndball etter å ha slått Halden 34-29 i den siste kvartfinalekampen. Dermed er sesongen over for Halden.