Hopp til innhold

Et siste farvel til Moss lufthavn Rygge

340 ansatte deltok på gravølet på Moss lufthavn Rygge lørdag kveld. Da det siste flyet tok av fra rullebanen startet festen i avgangshallen.

Ansatte vinker til det siste flyet

ET SISTE VINK: Klokka 21.20 tok det siste flyet av til Polen. De ansatte vinker farvel.

Foto: Lotte Olsen / NRK

– Det er klart det er en trist dag, samtidig er vi opptatt av at det skal bli en fin kveld for de ansatte. Det er verdt å feire innsatsen deres. Vi har levert bra hele veien, helt til siste slutt, sier terminalsjef Gunn Bakli.

Avgangshallen ble omgjort til et festlokale lørdag kveld.

«Final flight party» med seteavgift

De ansatte sjekker inn til festen

88 KRONER: De ansatte måtte sjekke inn til festen og betale en avgift på 88 kroner. Samme avgift som Ryanair sier er grunnen til at de ikke lenger vil ha base på Rygge.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Selv om stemningen var trykket på flyplassen lørdag kveld, var det rom for noe humor. Inngangsbilletten til festen var en seteavgift på 88 kroner. Samme sum som flyseteavgiften som var Ryanairs begrunnelse for å legge ned basen på Rygge.

– Vi har et band som vi for anledningen har kalt «The other queue», den andre køen. Det er litt humoristisk fordi det er linket til Ryanairs køsystem. Alle som ikke har betalt for prioritert boarding må gå i den andre køen, ler Bakli.

Vurderte begravelsesdressen

Styreleder i Rygge sivile lufthavn AS, Svein Hurlen, skulle ikke selv delta i den siste festen, men han stilte med mørk dress tidligere på kvelden.

Styreleder Svein Hurlen

MØRK DRESS: Styreleder i Moss sivile lufthavn AS, Svein Hurlen, skulle ikke selv delta på gravølet. – De ansatte skal få lov til å markere det på sin måte.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

– Når det er gravøl burde man kanskje stille med svart dress og svart slips som man gjør i en ordentlig begravelse, men det blir litt for dramatisk. Det er snakk om en flyplass, som har vært veldig bra, sier Hurlen til NRK.

Styrelederen syns det var en vemodig dag lørdag.

– Jeg håpet å slippe denne dagen. Det blir trist å se et bygg som ikke er i aktivitet når jeg kjører forbi fremover.

Bare snaut 100 av til sammen over 400 ansatte har fått seg nye jobber, og inntil videre er planene til Rygge Airport om videre drift av den sivile lufthavnen helt i det blå.

– Det ser veldig mørkt ut akkurat når det skjer, men jeg tror de ansatte vil finne seg andre jobber og komme seg gjennom. Men for Østfold er det en forferdelig dårlig dag, avslutter styrelederen.

Ballonger på gulvet

FESTEN ER SLUTT: Bare ballongene lå igjen i avgangshallen på Rygge etter lørdagens fest.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Et siste farvel

MØRKT: Siste mann ut skrudde av lyset.

Foto: Lotte Olsen / NRK