Hopp til innhold

47.000 sofagriser vil bli topptrente

Hun ville bare gi et tilbud til dem som hun ikke rakk å trene selv. Nå har nesten femti tusen mennesker sagt at de vil følge treningsopplegget hennes.

Helen Persen

Opp av sofaen, og kom igang med treningen. Det er det personlig trener Helen Persen ønsker seg for folket i 2016. Og ja, det er lov å kose seg i sofaen, men helst etter trening. - Da er det mye deiligere å sette seg ned, sier Persen.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Helen Persen (42) fra Fredrikstad driver for seg sjøl som personlig trener. Andre nyttårsdag gikk hun tur og tenkte på alle som hvert eneste nyttår ber henne om hjelp med nyttårsforsettene.

Mange har kost seg vel mye i jula, og nyttårsforsetter har blitt et vanlig fenomen i Norge. Men å bryte dem er nesten vanligere. Det vil Helen Persen gjøre noe med.

Fordi hun ikke har kapasitet til å hjelpe alle, så ville hun gi et tilbud flere kunne dra nytte av.

Helen Persen

Personlig trener Helen Persen hadde veldig stor pågang i fjor av folk som ville komme igang med trening, men hadde ikke sjanse til å hjelpe alle personlig. Så da starta hun i år prosjektet «Fra sofagris til supertrent» på Facebook. Responsen har vært enorm.

Foto: Lotte Olsen / NRK

– Det nærmest eksploderte!

Hjemme fra nyttårsturen satt hun seg ned foran datamaskinen, og starta en facebookgruppe og et arrangement, og responsen lot ikke vente på seg.

Helen Persen

Helen Persen har treningsrom i kjelleren, men mener man kan ta hele huset i bruk for å komme i form. Her er det puddelen Pluto som fungerer som en 20-kilos vekt til effektive knebøy.

Foto: Lotte Olsen / NRK

– Med det samme var det en dame som trykka «liker», og inviterte tjue av vennene sine til å være med. I løpet av en time så hadde siden min nådd flere tusen. tok det fullstendig av, forteller Persen, nærmest litt himmelfallen.

På under ett døgn hadde hun tretti tusen følgere på Facebook-siden «Fra sofagris til supertrent». Instagram-kontoen hennes vokste fra 300 til over 3.000 følgere.

Nå har hun et svare strev med å svare på henvendelser.

– Det er veldig moro at så mange vil følge dette, men det er mye mer jobb enn jeg hadde regna med, ler Persen.

Les også: Teknologien har gjort oss late – nå skal den få oss opp av sofaen

Mange av dem som kontakter henne vil gå ned i vekt, men da må man jobbe med kostholdet ved siden av, presiserer Persen. Hennes tips er å starte i det små, med for eksempel å kutte ut godteriet.

Tre enkle hjemmeøvelser - se video nederst i saken!

Nytt treningsprogram hver uke

Firebarnsmoren er personlig trener fra Norges Idrettshøgskole (NIH). Hun er Grete Roede-kursleder, kostholdsveileder fra NIH og har utdanning i alt fra friidrett, spiseforstyrrelser og idrettsernæring. Hun har dermed god bakgrunn for å kunne dele trygt av kunnskapen sin.

Ideen er å legge ut to treningsprogram hver uke - et til dem som er utrente, og ett til de litt mer trente (se egen faktaboks).

– Dette er fullstendig lavterskel i starten. Alle skal ha mulighet til å være med, sier hun overbevisende.

Helen Persen

Den første uka i treningsprogrammet skal folk komme seg ut i frisk luft. Da kan man både få natur og gode opplevelser med på kjøpet med treninga. I tillegg til friske roser i kinnene.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Men går det? Å bli topptrent i løpet av 2016?

– Det er absolutt mulig! Men man må gjøre jobben og trene tre ganger i uka, sier hun.

Men Persen frykter mange kommer til å falle av underveis. Det viktige nå er at man starter, så kan man holde det gående.

– Da er det viktig å vite at selv om man dropper ut i uke fire, så kan man hoppe på igjen, og fortsette der man slapp.

Enkle hjemmeøvelser for den som vil komme igang med trening

Her viser Helen Persen tre øvelser du kan gjøre hjemme på stuegulvet. I tillegg til en liten bonusøvelse som man gjerne må gjøre uansett på nyåret.