NRK Meny
Normal

- Ingen veipenger til Østlandet

Stortingspolitiker Martin Engeset fra Høyre mener det blir kritisk lite penger til veiprosjekter på Østlandet i tiden fremover.

Martin Engeset

- Hvis dette blir regjeringens politikk og det rødgrønne flertallet på Stortinget slutter seg til dette, så blir det en varslet katastrofe for vegnettet på Østlandet, sier Martin Engeset.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Artikkelen er flere år gammel.

Engeset viser til regjeringens planer om å dele samferdselsbudsjettet i to.

- En varslet katastrofe

- Hvis dette blir regjeringens politikk og det rødgrønne flertallet på Stortinget slutter seg til dette, så blir det en varslet katastrofe for vegnettet på Østlandet, sier Engeset.

I går gikk statssekretær Erik Lahnstein (Sp) i samferdselsdepartementet ut og fortalte om regjeringens planer om å bruke mer penger på veier på Vestlandet og i Nord-Norge. Mens det på Østlandet skal satses mer på jernbane.

Det får høyrepolitikeren fra Sarpsborg til å se rødt.

- Halvferdige veier

- Men Engeset, nå står altså for eksempel to splitter nye veier, både E18 og E6, snart ferdig gjennom Østfold. Er ikke de pengene som trengs investert?

- Ikke på noen måte. Du må huske på at de prosjektene du nevner er finansiert med bompenger hvor staten har forpliktet seg til å bevilge 50 prosent av kostnadene når prosjektet er ferdig.

- Når det gjelder nye E18 gjennom Østfold så er der to parseller som ikke engang er påbegynt. Så den er i beste fall halvferdig, svarer Engeset.

- Svartmaler situasjonen

Signe Øye fra Ap

Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet Signe Øye mener Engeset svartmaler situasjonen.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet Signe Øye mener Engeset svartmaler situasjonen.

- Det Martin Engeset glemmer er at Arbeiderpartiet vil satse flere titalls milliarder kroner både på vei og jernbane i neste langtidsperiode frem til 2012.

- I planene ligger det også at alle påbegynte prosjekter skal ferdigstilles. Det betyr jo at prosjekter som E18 gjennom Østfold vil bli ferdigstilt.

Blant annet mener Øye at Engeset glemmer hvor viktig jernbanesatsingen på Østlandet kommer til å bli.

- Vi har det beste jernbaneprosjektet i hele landet når det gjelder Østfoldbanen. Det finnes ikke noe prosjekt noe sted i landet hvor man skal øke kapasiteten både på gods og persontrafikk, sier Øye.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Beskytter seg mot dataangrep

    Det nye løsepengerviruset som har spredd seg i Europa, gjør at sykehusene på Østlandet har satt inn tiltak. Alle eksterne e-poster med filvedlegg som sendes til sykehusene holdes nå igjen, melder Sykehuset Østfold. E-post med vedlegg som sendes mellom helseforetakene i Helse Sør-Øst, blir ikke stanset. Ingen er foreløpig rammet av dataangrepet i Helse Sør-Øst, og Sykehuspartner vurderer situasjonen som under kontroll.