– Vi kjemper litt mot naturkreftene nå

Den amerikanske turisten som falt i Hivjufossen på søndag er fortsatt ikke funnet. Nå kan det kan bli aktuelt å lede vekk vann fra Hivjufossen.

Hivjufossen

STERKE KREFTER: Letearbeidet i Hivjufossen har vært vanskelig på grunn av svært sterk vannføring i fossen.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Søndag ettermiddag for snart en uke siden falt en amerikansk to-barns far ned Hivjufossen i Hol. Mannen i 50-årene er fremdeles savnet, og det er en pågående leteaksjon.

– Vannstanden i elva er stor og den har vært stor siden uhellet skjedde. Vi kjemper litt mot naturkreftene nå. Det har vært stor vannføring i elva siden uhellet skjedde og det har medført at det har vært vanskelig å gjennomføre gode søk, sier regionlensmann, Pål Mikkelrud.

Nye tiltak

Siden søndag har et stort letemannskap vært i arbeid for å finne mannen uten at han er blitt funnet.

– Vi vurderer nå andre tiltak. Vi starter med planleggingen av det arbeidet på mandag. Vi vil se om vi kan redusere vannføringa i elva ved å lede vannet andre plasser, men dette er bare noe vi vurderer, sier Mikkelrud.

Personell som kan bistå og vurdere denne type tiltak vil bli involvert i arbeidet.

Uten håp

Familien, som var på ferie i Norge, har oppholdt seg i Oslo i dagene etter ulykken. Sønnen Evan Hart uttrykte lite håp i en Facebook-video han postet om ulykken for noen dager siden.

– Det er gått 24 timer og de har fortsatt ikke funnet ham. Vi har snakket med hjelpearbeidere og har fått høre at det er umulig for noen å overleve under slike forhold, sier han i videoen.