Hopp til innhold

Væpnet politi aksjonerte mot privat bolig i Askim

Flere tungt bevæpnede politipatruljer aksjonerte mot en bolig i Askim tirsdag ettermiddag. – Vi jobber aktivt med pågripelser etter skytingene i Oslo, sier politiet.

Politiaksjon i Askim

Flere politipatruljer aksjonerte mot en privat bolig i Askim tirsdag ettermiddag.

Foto: Freddie Larsen

Verken operasjonslederne i Øst eller i Oslo politidistrikt ønsker å kommentere aksjonen, og henviser videre til Grete Lien Metlid, som er sjef for alvorlig kriminalitet i Oslo-politiet.

Hun sier politiet jobber bredt og operativt med konkrete opplysninger etter skytingen på Lambertseter og Bjørndal i Oslo natt til mandag.

– Jeg ønsker ikke å kommentere rundt konkrete adresser eller steder. Vi jobber operativt i kjølvannet av skytingene natt til i går. Vi er i en veldig aktiv etterforskningsfase og det er mye aktivitet i saken, sier Metlid til NRK.

Patruljene som aksjonerte i Askim var tungt bevæpnet, og hadde også med seg hund. Det
var til sammen sju politibiler på stedet, skriver Smaalenenes Avis.

Politiet undersøker åstedet på Bjørndal i Oslo

Mandag morgen ble en mann funnet kritisk skadet i et garasjeanlegg på Bjørndal i Oslo etter meldinger om skudd. Politiet mener han ble skutt inne i garasjen.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Ingen pågrepet etter Bjørndal-skyting

Metlid sier politiet jobber aktivt med pågripelser etter det de beskriver som et oppgjør i et kriminelt miljø i helgen.

– Status er at vi har pågrepet fem personer i kjølvannet av skytingen på Lambertseter. Tre av disse fremstilles for fengsling i dag. Vi jobber med stort trykk og vil melde ifra når vi har noe nytt, sier hun.

Grete Lien Metlid

Leder for alvorlig kriminalitet i Oslo-politiet, Grete Lien Metlid sier at politiet i Oslo jobber aktivt med pågripelser etter skytingene i Oslo i helgen.

Foto: Simon Skjelbostad Yset / NRK

Det er foreløpig ingen pågrepne etter skytingen på Bjørndal. En person er fremdeles kritisk skadd.

– Han er under medisinsk behandling. Vi har fått kontakt med hans familie og vil ha møter med dem etter hvert, sier Metlid.

Kan vi forvente flere aksjoner utover dagen?

– Vi vil komme tilbake med oppdateringer senere i dag. Foreløpig kan vi ikke si noe mer enn det vi har sagt, men målet er at vi skal få flere pågripelser.