Styrer mot millionunderskudd

DRAMMEN (NRK): Idrettsforeningen Glassverket sliter tungt økonomisk. Dersom det ikke tas grep nå, ligger det an til millionunderskudd.

Glassverket mottar bronsemedaljene

Senest forrige sesong mottok Glassverket bronsemedalje i eliteserien i håndball.

Foto: Benedikte Fjelly / NRK

I en pressemelding skriver klubben at årsaken til utviklingen ikke fullt ut er klarlagt, men det jobbes for å få full oversikt.

«Med eksisterende kostnadsnivå og sikre inntekter ut 2016 er det prognostisert negativt årsresultat i størrelsesorden kr 2 500 000. Styret i klubben har på bakgrunn av dette sett det nødvendig å iverksette tiltak for å redusere kostnader, øke inntekter og sikre videre drift av klubben.»

– Vi har gått ifra et greit positivt driftsresultat pr. nyttår 2015 på nesten én million kroner, til at vi nå styrer mot et negativt årsresultat på over to millioner kroner, sier klubbens mediekontakt, Erik Øie, til NRK.

– Det er mye penger, hvordan er det mulig?

– Det har vi faktisk ikke full oversikt over enda. Vi går igjennom alt av våre rutiner og regnskap i disse dager. Det her kom opp som en situasjon rett før helga, sier Øie.

Vil ha dialog med spillere

Styret vil nå gå i dialog med spillere og trenerteam knyttet til klubbens elitelag. Hensikten er å bli enige om betydelige kostnadsreduksjoner. Dersom det ikke er mulig skriver styret at de må se på andre tiltak for å redusere kostnadene. Tiltak skal være avklart innen utgangen av fredag 28.10.

– Vi har ikke oversikt over hva det får å si for spillerne på elitelaget, men vi må jo kutte på ganske store deler av klubben. Vi har rett og slett ikke oversikt, sier Øie.

– Hvordan vil dette påvirke breddeidretten i klubben?

– Foreløpig skal vi skjerme det så godt som mulig. Det tror vi at vi skal klare.

Drammenshallen

Glassverket er den håndballklubben i Buskerud som har levert best resultater på banen de siste sesongene. Hva et eventuelt millionunderskudd vil bety for eliteseriesatsingen er fortsatt uvisst.

Foto: Anne-Marit Borgen Werring / NRK

Eliteserielaget som tok bronse i serien sist sesong, ligger så langt i år på tredjeplass på tabellen bak Larvik og Vipers Kristiansand. Laget spiller også i Mesterligaen denne sesongen.

Ansatte permitteres

– Det umiddelbare er at vi må se på hva vi kan kutte av kostnader. Vi ser på om vi skal permittere en del av dem som er i administrative stillinger. Det vil bli tatt en beslutning i løpet av dagen, sier Øie.

I pressemeldingen står det at klubben vil gå igjennom enkelte interne rutiner. Øie presiserer at det gjelder rutiner knyttet opp mot økonomirapportering.

Det er vedtatt å kjøpe regnskapstjenester eksternt fra november for å få hjelp til å få full oversikt over regnskapet for 2016 så raskt som mulig, i tillegg til å utarbeide et bærekraftig budsjett for de kommende månedene.

– At situasjonen ser ut som den gjør er vi relativt overrasket over. Vi snakket om det før helga, at vi ikke har klart å utnytte det markedspotensialet som ligger i klubbens eliteseriesatsing. Men det skulle ikke tilsi slike tall som det her, sier Øie.

– Hvordan kan det være så liten oversikt?

– Det er et godt spørsmål, for å være helt ærlig det er vi ikke i stand til å svare på enda, forteller Øie.