NRK Meny
Normal

Oustorp skal trene Glassverket

Går inn i team med nåværende trener Kenneth Gabrielsen og assistenttrener Anja Lønseth.

Geir Oustorp

I mai var Geir Oustorp ferdig som trener for DHK. Nå er han tilbake i topphåndballen.

Foto: Morten Røkeberg / NRK

Geir Oustorp skal inn som en del av trenerteamet for håndballdamene til Glassverket i eliteserien.

I slutten av mai måtte Oustorp gå fra jobben som trener for Drammen håndballklubb etter lang tids misnøye blant spillerne, men nå er han imidlertid tilbake i norsk topphåndball.

– Personlig så er det veldig deilig å komme tilbake på hesten igjen, etter å ha blitt kastet av, sier Oustorp til NRK.no.

Den tidligere DHK-treneren skal nå inn i team med nåværende trener Kenneth Gabrielsen og assistenttrener Anja Lønseth.

– Jeg har brukt sommeren godt, og reflektert en god del, både over meg selv og hvordan jeg ønsker å fremstå og ønsker å gjøre ting. Så var det veldig hyggelig at Glassverket kom og spurte. Da var jeg ikke så vanskelig å be, sier Oustorp.

Starter allerede i dag

Oustorp starter i jobben allerede i dag, og sier at det er opp til Glassverket å bruke han til det de ønsker.

– Vi syntes det var helt supert at Geir ønsker å bli med i teamet rundt damelaget vårt. Vi har mange oppgaver å gjøre i forbindelse med den satsingen vi har gjort. Geir har en kompetanse som kommer til å styrke trenerteamet vårt ytterligere, sier daglig leder i klubben Anja Lønseth.

– Vi har ikke satt oss ned og gitt han en spesifikk rolle, men det er på det håndballfaglige at Geir skal bidra med den kompetansen som han har, forklarer Lønseth.

– Har hans avgang i DHK betydd noe for deres avgjørelse?

– Det har ikke betydd noe. Vi har samarbeidet med Geir før, han har vært trener for Glassverket tidligere. Og hva som har skjedd i andres hus, det er for så vidt ikke noe som vi har engasjert oss noe i. Geir Oustorp er en god håndballtrener, sier Lønseth.

Les også: – Spillerne har gått bak ryggen min

Klubben har tatt steg

Oustorp var treneren som fikk Glassverket opp fra 2. til 1. divisjon, men sier klubben har tatt store steg siden den gang.

– De har tatt de stegene som klubben håpet. De er i Postenligaen. Nå er de inne i sin andre sesong i eliteserien, som ofte er tøff, og det har de fått se på de tre første kampene. Men nå har de jo møtt medaljefavorittene, så vi får håpe det snur og at det går bedre fra nå, sier Oustorp.

– Hva kan du bringe inn til laget?

– Jeg tror jeg kan bringe inn mye. Det blir viktig at Kenneth får noen å spille på lag med, ikke at han ikke har det nå, men enda flere å spille på lag med. Og så er det klart at den erfaringa jeg har opp mot de som skal ut å prestere, den tror jeg er bra. Så jeg tror jeg kan bidra med noen råd og veiledning, forklarer han.

Og Oustorp har satt seg et mål for Glassverket for denne sesongen.

– Det er å ta flere poeng enn det de gjorde i fjor, så kommer det til å bli veldig bra. Da er nok de fleste fornøyd, avslutter Oustorp.