Stenger badeland etter koronautbrudd

Østfoldbadet i Askim stenger etter at én av deres ansatte har avlagt positiv koronatest. Ytterligere tre ansatte er i karantene.

Østfoldbadet i Askim

STENGER: Østfoldbadet stenger etter at en ansatt har fått påvist koronavirus.

Foto: Glenn Johansson

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

– Vi er veldig lei oss for at en slik hendelse rammer oss, forteller David Koht-Norbye, daglig leder ved Østfoldbadet i Askim.

Den ansatte skal ha blitt smittet etter et besøk på Snackbaren 1985 i helgen. I tillegg til den smittede, er ytterligere tre ansatte ved Østfoldbadet satt i karantene i påvente av testresultat.

Den smittede skal ikke ha jobbet direkte inn mot badelandet ved Østfoldbadet.

– Testresultatene foreligger tidligst søndag eller mandag. Så for å være helt sikre, så velger vi å stenge ned Østfoldbadet frem til tirsdag, opplyser Koht-Norbye.

Tar ingen sjanser

Onsdag ble det kjent at syv personer hadde avlagt positiv koronatest i Indre Østfold. Tallet på smittede økte til totalt 14 i løpet av torsdagen.

Torsdag kveld mottok innbyggerne i Indre Østfold kommune en tekstmelding signert ordfører Saxe Frøshaug, hvor det opplyses om at det er en kraftig økning av koronasmitte i kommunen.

Smitteutbruddet i Indre Østfold knyttes til reiser til grønne land og grønne soner, samt utelivet i Askim. Kommunen gikk torsdag ut med en oppfordring om å teste seg til alle som hadde vært på utestedene Snackbaren 1985, Mine's og Corner Pub.

Koht-Norbye bekrefter at det totale smittebildet i kommunen er delaktig i avgjørelsen om å stenge ned Østfoldbadet.

– Vi er opptatt av at det skal være trygt, både for våre ansatte og våre besøkende. I tillegg til smittetilfellet hos oss, så vil vi ikke risikere å få smittede på besøk, forteller Koht-Norbye.

Han er klar på at det ikke er vits å ta noen sjanser, slik situasjonen i kommunen er nå.

– Vi vil ikke være noe Hurtigruten 2, konstaterer han.

David Koht-Norbye

LEI SEG: Daglig leder David Koht-Norbye er lei seg for at Østfoldbadet er berørt av smitteutbruddet i Indre Østfold.

Foto: Tomas Berger/NRK

Kommunen jobber på spreng

Informasjonssjef i Indre Østfold kommune, Mimi Kopperud Slevigen, forteller at kommunen jobber på spreng med smittesporing for å få klarhet i smittesituasjonen.

– Smittesporing pågår for fullt, og det kommer den til å gjøre hele torsdag kveld, og videre utover fredagen, opplyser informasjonssjefen.

Kommunen har også økt testkapasiteten, samt økt bemanningen på sin koronatelefon, hvor det har vært lange køer denne uka.

– Fra fredag av vil det være lettere å komme igjennom på koronatelefonen. I tillegg innfører vi en funksjon som gjør at vi kan ringe folk opp igjen, slik at de ikke trenger å sitte og vente ved telefonen, forklarer Kopperud Slevigen.

Mer om koronaviruset

Status Norge

Sist oppdatert: 16.01.2022
63 012
Smittede siste 7 dager
231
Innlagte
1 381
Døde
4 298 830
Vaksinerte