Hopp til innhold

Søppelkongen flytter inn i luksusleilighet

Mens søppelproblemene i Oslo ennå ikke er løst, har eieren av avfallsselskapet Veireno, Jonny Enger, kjøpt seg en leilighet til 45,5 millioner kroner på spissen av Tjuvholmen i Oslo.

Luksusleilighet solgt til Veireno-eier

Penthouse-leiligheten med adressen Dyna Brygge på Tjuvholmen var blant de tre dyreste eiendommene i Norge i fjor.

Foto: Victoria Wilden-NRK / Skjermdump

Jonny Engers nye bolig ligger på toppen av et av Tjuvholmens mest attraktive bygg. Luksusleiligheten på 300 kvadratmeter har ligget ute for salg i to år med en pris på 50 millioner kroner.

Veireno-eieren har nå kjøpt boligen til den nette sum av 45,5 millioner kroner.

Enger kaller kjøpet for en livsstilsendring og sier til Dagens Næringsliv at han har solgt både hus og hytte for å få råd til flytte inn på Tjuvholmen.

Mener Enger gjør seg rik på innbyggernes bekostning

Bjørnar Moxnes, bystyremedlem og gruppeleder i Rødt, er opprørt og mener oppkjøpet av millionboligen tyder på at Enger gjør seg rik på bekostning av Oslos innbyggere.

– Osloinnbyggernes renovasjonsgebyr havner her og hjelper Enger med å få kjøpt seg en av Norges dyreste leiligheter. Jeg tror veldig få i Oslo synes det er en god bruk av renovasjonsgebyret, så lenge søppelet ikke blir hentet.

Enger sier til NRK at leiligheten er kjøpt for private penger, og avviser at det har noe med Veireno å gjøre. Utover det har han ingen kommentar.

– Kommunen må ta over

Søppelkaos.

– Jonny Enger kan komme til å tjene 90 millioner kroner på Veireno-kontrakten med Oslo kommune og skummer fløten av de pengene vi betaler for å få tømt søpla vår, mener Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Moxnes sier at Enger gjerne må bruke pengene sine på hva han måtte ønske, og at det ikke er misunnelse som ligger til bunn for den sterke motreaksjonen.

– Jeg unner innbyggerne i Oslo å få henta søppelet sitt og unner søppeltømmerne å ha anstendige lønns- og arbeidsvilkår. Vi betaler for å få tømt søpla vår, ikke for å gjøre en person som Jonny Enger enda rikere. Derfor er vi i Rødt for at kommunen tar over renovasjonen, sånn som kommunen gjør i Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø.

Krever fortsatt heving av kontrakt

Tidligere har Rødt-lederen varslet at partiet vil fremme mistillitsforslag mot samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg dersom byrådet ikke hever kontrakten med Veireno.

– Det jeg ikke skjønner er hvorfor det er god rødgrønn politikk og god Arbeiderpartipolitikk å dytte innbyggernes penger inn på kontoen til eieren av et selskap som etter mitt syn har sosial dumping som forretningsmodell og som er ansvarlig for mange tusen brudd på arbeidsmiljøloven, sier Moxnes.