Hopp til innhold

Skjerper sikkerheten etter trusler

Politiet skjerper sikkerheten og beredskapen ved ankomstsenteret i Råde på grunn av trusler. Det bekrefter lensmann i Vansjø, Kjetil Lunde.

Skjerper beredskap ankomstsenter i Råde

Beredskapen økes etter trusler mot ankomstsenteret i Råde.

Foto: Bengt-Eigil Ruud / NRK

Truslene mot senteret har kommet frem i ulike nettdebatter. Der har det blitt foreslått å tenne på senteret.

– Vi tar sånne hendvendelser på alvor og undersøker dem, men vi har også fokus på sikkerhet inne og ute på ankomstsenteret, sier lensmann i Vansjø Kjetil Lunde til NRK.

Det var Moss Avis som først skrev om saken. Kjetil Lunde ønsker ikke å gå i detalj på hvordan beredskapen nå økes på grunn av sikkerhetshensyn.

– Vi gjør de grep politiet mener er fornuftig for å få bedre kontroll og sikkerhet rundt ankomstsenteret i Råde og andre mottak som er etablert, sier Lunde.

Følger med på situasjonen i Sverige

De siste ukene har det vært flere asylbranner i Sverige.

– Det som er viktig er at vi har en god etteretning i Østfold, og jeg stoler på at de ivaretar informasjonen som kommer fra nabolandene, forteller Lunde.

Han sier Østfold politidirstrik er forberedt på at lignende hendelser også kan skje i Norge.

– Vi utvikler planer, noe som gjør at vi har en god mulighet til å lykkse med en situasjon hvis den skulle oppstå, sier han.

Det kan ifølge Lunde bli aktuelt å omplassere politiets ressurser hvis trusselbildet endrer seg.

– Utviklingen vil vise om ressursene Østfoldpolitiet bruker på andre ting må kanaliseres i en litt annen retning, sier Lunde.