Sarpsborg 08 har signert dansk back

Andreas Albech er klar for Sarpsborg 08. Den danske 25-åringen har skrevet en toårskontrakt.

Andreas Albech

Andreas Albech blir den syvende dansken til å ikle seg Sarpsborg 08-drakta.

Foto: Sarpsborg 08

Det er klubben selv som melder om overgangen i en pressemelding. 25-åringen kommer fra spill hos islandske Valur, der han var med å ta cupgull inneværende sesong.

– Jeg er utrolig glad nå. Det var dette jeg håpet på da jeg dro til Sarpsborg for å vise meg fram. Det er gledelig å høre at trenerne ser noe i meg og at de mener jeg kan passe inn her, sier Albech.

25-åringen blir den syvende dansken som ikler seg den blåhvite drakta. Andre dansker med kamper for sarpingene er Claes Kronberg, Steffen Ernemann, Oliver Feldballe, Lasse Heinze, Patrick Mortensen og Matti Lund Nielsen.

Thomas Berntsen

Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 er fornøyd med å ha fått på plass høstens første forsterkning for sarpingene.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Kun de to sistnevnte er fremdeles i klubben etter at Steffen Ernemann signerte for Viking tidligere i høst.

– Andreas er en «livat» og utadvendt person som har hatt et godt opphold hos oss. Han har vist gode ferdigheter både offensivt og defensivt, sier sportssjef Thomas Berntsen, som videre kan fortelle at dansken har levert gode testresultater under sine treningsopphold i klubben:

– På hurtighet og utholdenhet testet han godt. Likevel skal Andreas som alle andre gjennom en tøff vinter. Nå blir det også skikkelig konkurranse mellom han og Henri Toivomäki på høyrebackplassen.

Uavklart med Wembangomo

Dermed blir det en tøff konkurranse om plassen som høyreback i Sarpsborg neste sesong. I tillegg til Albech og Toivomäki har klubben unge og lokale Brice Wembangomo.

19 år gamle Brice har denne sesongen vært utlånt til Fredrikstad Fotballklubb i 1. divisjon.

Berntsen sier til Sarpsborg Arbeiderblad at de nå har tre alternativer når det gjelder ungguttens fremtid i klubben.

– Det første er at han trener med oss fra 6. januar, det andre er at vi selger ham hvis vi får en god pris og det tredje er at vi forlenger kontrakten med Brice med ytterligere en sesong og så leier ham ut i 2017, sier han til avisen.