Steffen Ernemann (34) til Viking

Sarpsborg-spilleren Steffen Ernemann (34) skal spille for Viking fra neste sesong.

Ernemann

Sarpsborg-spilleren Steffen Ernemann (34) er klar for Viking fra neste sesong.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Viking signerer en toårskontrakt med den danske midtbanespilleren Steffen Ernemann (34). Danskens kontrakt med Sarpsborg 08 går ut, så Viking får ham gratis.

– Jeg hadde behov for å prøve noe nytt, men jeg har vært sinnssyk glad for å være i Sarpsborg, og har trivdes der, sier Ernemann til NRK.

Dansken gleder seg «helt vilt» til å spille for Viking neste sesong. Han har allerede hørt mye godt om Stavanger-klubben.

– Jeg har dannet meg et positivt bilde av klubben, og så kjenner jeg jo blant andre Claes Kronberg fra tiden han spilte i Sarpsborg, og assistenttrener Ian Burchnall.

– Har du noen ambisjoner om å vinne trofeer?

– Selvfølgelig! Jeg vil vinne for enhver pris. Jeg spiller fotball for å vinne, men man skal samtidig vite hvor landskapet ligger.

– Jeg synes laget ser bra ut, men det å si at man skal vinne trofeer i første sesong, det er litt urealistisk, sier Ernemann.

– En spiller jeg hater å møte

Kjell Anders Jonevret

Kjell Jonevret, trener i Viking.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Trener Kjell Jonevret kaller Ernemann en «fighter» og en «vinnerskalle».

– Jeg håper han skal være like presis og like vrien som han har vært de gangene vi har møtt ham. Det er en spiller jeg hater å møte, for han tjafser og holder på. Han og jeg har ofte vært uenige på sidelinjen, men rett etter kampen er han der og vi har blitt venner igjen, sier Viking-treneren.

Jonevret understreker også at det er viktig å ha en eldre og erfaren spiller i en tropp som trolig bare blir yngre i tiden framover. Viking er tvunget til å satse på unge talenter nå som økonomien i klubben er så dårlig.

– Da er det viktig å ha noen ledere, noen som viser veien, sier treneren.

Lite penger å bruke

På grunn av den dårlige økonomien i klubben, påpeker Jonevret at han ikke har stort handlingsrom til å skaffe nye spillere.

– Så når Steffens avtale gikk ut med Sarpsborg, fikk vi en mulighet, sier han.

– Trenger dere flere nye spillere?

– Det gjør vi sikkert, men det er anstrengt her. Vi skal jo ha spillere som kommer gratis og som ikke skal ha lønn, og det markedet er ikke så stort, sier Jonevret.