Sarpingene fikk tribune-nei fra NFF

Dermed blir det bare plass til 2400 tilskuere på mandagens kamp mot Kongsvinger.

Sarpsborg stadion
Foto: Glenn Thomas Nilsen

Sarpsborg 08 søkte allerede tidligere i uka om å få ta inn 5000 tilskuere til en eventuell opprykkskamp, men fikk nei fra NFF.

Bakgrunnen for avslaget var at forbundet fryktet for sikkerheten.

LES OGSÅ:

Håper på 3000

Sarpsborg stadion har bare 2400 plasser, men som en siste utvei ønsket klubben å sette opp en ekstra tribune til kampen. Da kunne det blitt plass til 3000.

Lørdag dro klubbleder Geir Lilletvedt til Oslo for å høre med NFF om muligheten for en ekstra tribune, og svaret fra forbundet var kort og konsist. Nei.

Det var det han fryktet på forhånd.

– Vi er fly forbanna og føler oss tråkka på. NFF ønsker at klubbene skal tjene penger, men så får vi heller ikke lov til å tjene penger. Fotballforbundet skal være til for klubbene, men det ser vi ikke noe til, sier Lilletvedt til NRK.

Billettsalget er igang

Billettsalget til mandagens kamp mot Kongsvinger startet lørdag formiddag for sponsorer og sesongkortinnehavere. Resten av billettene legges ut for salg søndag.

Lilletvedt liker også svært dårlig at de fikk avslag på søknaden om å få åpne opp for 5000 tilskuere og er sterkt uenig i NFFs begrunnelse.

– Det er tåpelig. Sikkerhetsmessig er det ikke noe problem. Vi søkte bare om å la 2500 stå rundt banen og vi har gode rømningsveier, sier han.