Sarpsborg jubler - FFK rykker ned

Sarpsborg 08 vant 2-0 og sendte FFK rett ned i 1. divisjon. – Nå må jeg bare være en god støtte for karene, sier en skuffet Tom Nordlie.

Etter den sensasjonelle seieren skal Sarpsborg 08 nå spille om opprykk til eliteserien mot Konsvinger, mens FFK rykker direkte ned til 1. divisjon.

SE SAMMENDRAG FRA KAMPEN:

Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Mens FFK-spillerene og supporterne depper, er Sarpsborg 08-trener Roar Johansen bare svært glad.

– Vi spilte bra, men hadde også marginene på vår side. Det smalt i stanga noen ganger. Men sånn er fotballen. Nå har vi en kamp mot Konsvinger som venter og den skal vi begynne å tenke på i morgen, sier Johansen til NRK.

SE INTERVJUET HER.

FFK-keeper Kenny Stamatopolous var naturlig nok svært skuffet etter kampslutt. Keeperen, som nå har rykket ned med to klubber i en og samme sesong , måtte allikevel rose Sarpsborg-spillerne for innsatsen.

– Det føles helt forferdelig. Men Sarpsborg spilte veldig godt i dag, sier keeperen til NRK.

Fjerde kvaliktap for Nordlie

Tom Nordlie har navn på seg for å være redningsmann, men fredag ble det et nytt nederlag. Han har reddet flere lag fra nedrykk, men sliter veldig i kvalifiseringer.

Med fredagens tap mot Sarpsborg har den bereiste treneren feilet i fire kvalifiseringer.

– Det verste med denne kampen er konsekvensene. Det blir jo nedrykk og det er tungt. Det blir bare feil å snakke om stolpeskudd og sånn. Nå må jeg bare være en god leder og tilby støtte til gutta, sa Nordlie på pressekonferansen etter kampen.

SE I NETT-TV: - Føler med hele byen

FFK kopierte seg selv

Fredrikstad kopierte også seg selv ved å rykke ned i år.

I 1972 tok "aristokraten" sølv i serien, året etter rykket de rett ned.

I fjor tok de medalje for første gang på 36 år, nemlig sølv. I år rykket de ned igjen.

Tilsvarende har ikke skjedd siden Mjøndalen tok sølv i 1986 og rykket ned året etter. Siden 1963 har bre Brann og Lyn gjort det verre, rykket ned året etter å ha blitt seriemester.

Sjokkåpning!

Det ble en sjokkåpning for alle allerede etter 15 minutter på Fredrikstad Stadion.

Martin Wiig ble spilt vakkert fri av Magnar Ødegaard, som fintet ut FFKs keeper og satte ballen i mål.

SE SCORINGEN I NETT-TV HER:

Et flott angrep av gjestene fra «Særp» og en real kalddusj for de rød-hvite.

FFK-scoring annulert

Etter scoringen klarte FFK å feste litt mer grep om kampen, og var nær ved å utlikne et kvarter senere.

Celso Borges klarte å sette ballen i mål, men linjemannen mente at ballen allerede hadde vært over dødlinja og scoringen ble annulert.

SE SJANSEN I NETT-TV HER:

Etter ytterligere press fra FFK og et skudd utenfor fra Abgar Barsom, kokte det over for trener Tom Nordlie rett før pause. Dommeren måtte bort til sidelinja for å få roet ned den svært irriterte FFK-treneren.

Nordlie og hans menn måtte uansett gå til pause uten mål.

Hardt press

Etter pause var det sarpingene som umiddelbart gikk i føringen, og Bjørnar Johannessen doblet nesten ledelsen ti minutter ut i omgangen.

Men det ble ingen scoringer til gjestene og utover i omgangen tok vertene over showet.

Sarpsbortg ble satt under et enormt press, og FFK var nær ved å utlikne flere ganger.

I det 82. minutt gikk det et sus gjennom publikum da Ardrian Gashi smelte ballen knallhardt i stanga fra 18 meter, men Sarpsborg fanget returen og fikk måkt unna.

Wiig sikret seieren

Det ble en hektisk og dramatisk innspurt på Fredrikstad stadion, og Sarpsborg var nær ved en scoring to minutter før ordinær tid var over.

Fire minutter på overtid skjedde det sensasjonelle. Martin Wiig scorte sitt andre mål etter en kontring og sendte FFK ned i 1. divisjon.

SE 2-0-SCORINGEN HER:

Kongsvinger vant

Kongsvinger er også klar for opprykksfinale etter 3-1-seier mot Sogndal. Randall Brenes scoret ett mål og hadde to assist.

Brenes skjøt Kongsvinger i ledelsen med et frispark etter 23 minutter.

Magnus Sylling Olsen headet inn 2-0 etter pasning fra Brenes etter en drøy halvtime.

Rett før pause reduserte Ulrik Flo, mens Kai Risholt punkterte kampen etter 89 minutters spill på Gjemselund. På ny var Brenes servitør.

SE OGSÅ: Drillo og Enerly så oppgjøret i Operaen