Overlater Meland-saken til Frps fylkesstyre

Fremskrittspartiet avgjør Jarl Melands politiske skjebne denne uken. Lokallaget i Spydeberg behandlet saken tirsdag kveld, men kan ikke uttale seg om hva de mener.

Jarl Meland montasje

Det er nå opp til Østfold Frps styre å avgjøre hva som skal skje med Jarl Meland, etter hans kontroversielle ytringer på sosiale medier.

Foto: Skjermdump: Facebook Montasje: Rune Fredriksen

Partilaget behandlet dette som en personalsak, og vil ikke si noe før saken er behandlet av fylkespartiet.

For en drøy uke siden ble en del ytringer Frp-politiker og lokalvalgskandidat Jarl Meland fra Spydeberg Frp hadde kommet med på lukkede Facebook-grupper kjent. Blant annet hadde han sidestilt Arbeiderpartiets parlamentariske leder Jonas Gahr Støre med landssvikeren Vidkun Quisling:

Meland kommentar
Foto: Skjermdump: Facebook

Dette vakte sterke reaksjoner fra flere hold, blant annet fra Melands eget parti og andre borgerlige .

Meland bekreftet at han sto bak ytringene, og beklaget dem i forrige uke.

– Man blir ivrig når man skriver og til slutt snakker man vel før man kobler inn hjernen og kommer med noen uoverveide ord og uttrykk som man helst skulle vært foruten, sa han til NRK da.

Partiet bestemmer seg denne uken

I forrige uke sa fylkesleder Leif Eriksen i Frp at det i løpet av denne uken vil bli holdt et ekstraordinært styremøte. Lederen i Spydeberg Fremskrittsparti, Rowena von Ohle, sier de har styrebehandlet saken i dag, og sendt den videre til fylkespartiet.

Rowena von Ohle

Leder Rowena von Ohle i Spydeberg Frp sier de ikke ennå ønsker å si hva de mener bør skje med Jarl Meland.

Foto: Privat

– Vi har behandlet saken om disse uttalelsene på sosiale medier som en styresak. Det er en organisasjonssak der vi har et vedtak vi videresender til fylkespartiet. Det blir tatt opp videre der.

Hva de har vedtatt om Meland ønsker ikke von Ohle å gå ut med, utover at hun bekrefter at partilaget ser Melands ytringer som uforenlige med Fremskrittspartiets politikk.

– Det kan jeg ikke gå ut med foreløpig, det er viktig for oss å behandle denne saken korrekt og følge våre protokoller slik at vi ikke gjør noen overtramp.

– Folk glemmer at de skriver for alle