NRK Meny
Normal

- Meland bør stille sin plass til disposisjon

Spydebergs varaordfører John Dokken (H) ber Fremskrittspartiets Jarl Meland trekke seg fra politikken etter at flere kontroversielle ytringer på Facebook ble kjent på mandag.

Jarl Meland, Spydeberg Frp

Jarl Meland kommer til å vurdere om han skal trekke seg fra politiske verv.

Foto: Tomas Berger / NRK

– Jeg er selvfølgelig dypt rystet. Dette er helt uforenlig med det å være en tillitsvalgt for befolkningen i Spydeberg, slik jeg ser det, sier Dokken.

Varaordføreren mener Meland bør stille plassen sin til disposisjon etter hans kommentarer på Facebook om blant annet Jonas Gahr Støre ble kjent.

– I mitt hode burde han ha såpass selvinnsikt at han meddelte lokalklubben at han kanskje stilte plassen sin til disposisjon.

Jarl Meland montasje

Flere av Jarl Melands ytringer på Facebook har fått lokale politikere til å reagere.

Foto: Skjermdump: Facebook Montasje: Rune Fredriksen

Lederen i Østfold Fremskrittsparti, John Eriksen, bekreftet overfor NRK Østfold i går at de kommer til å ha sitt ekstraordinære styremøte om Meland-saken i neste uke en gang.

Skal vurdere sin stilling

Jarl Meland er i dag vararepresentant for Spydeberg Fremskrittsparti i kommunestyret, og han er listet på tredjeplass foran årets kommunevalg. På mandag sa Meland at han ikke så at hans politiske liv var over på grunn av dette. Men nå skal han vurdere saken på ny.

– Det skal jeg finne ut av selv. Umiddelbart har jeg ikke noe svar på det, sier Meland til NRK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Truet med pistol mot hodet

    Politiet fikk melding sent torsdag kveld om at en kvinne var skallet ned av en mann i en bolig i Fredrikstad. Mannen truet henne også ved å holde en pistol mot hodet hennes. Klokka fem ble mannen pågrepet utenfor en bolig på Rolvsøy. Pistolen viste seg å være gassdrevet og ikke funksjonell, melder politiet.