Hopp til innhold

Millehaugen dømt til 21 års forvaring

Stig Millehaugen er i Borgarting lagmansrett dømt til 21 års forvaring for overlagt drap på Young Guns-leder Mohammed "Jeddi" Javed.

Stig Millehaugen og Morten Furuholmen

Stig Millehaugen er idømt 21 års forvaring for overlagt drap.

Foto: Roald, Berit / Scanpix

Medtiltalte Shahbaz Dad ble funnet skyldig i å ha bestilt drapet på gjengrivalen. Han er dømt til 20 års fengsel. Dette er et år kortere enn aktors påstand.

– Vi er godt fornøyd med denne dommen. Dette har vært en viktig sak, og det er et godt politiarbeid som har ført til dette, sier aktor i saken, statsadvokat Nina Prebe.

Nektet straffskyld

Både Millehaugen og Dad har hele tiden nektet straffskyld og hadde håp om å bli frifunnet for det aktoratet har kalt en ren likvidering av Young Guns-lederen Javed. Han ble funnet drept i en utbrent bil på Haugerud i Oslo om kvelden 19. januar 2009.

Påtalemyndighetens sak var i stor grad knyttet til politiets hovedvitne, en 31 år gammel norskchilener.

Han har fortalt i retten at han så Millehaugen skyte Javed i bakhodet mens de alle tre satt i bilen på Haugerud. Etterpå la han på sprang fra stedet i frykt for sitt eget liv.

Norskchileneren mente Dad, som var en av lederne i B-gjengen, hadde bedt Millehaugen drepe Javed og ham selv.

Artikkelen fortsetter under bildet

Utbrent bil Haugerud

Young Guns-leder Mohammed 'Jeddi' Javed ble funnet drept i en utbrent bil på Haugerud i Oslo om kvelden 19. januar 2009.

Foto: Knut Falch / Scanpix

– Var forberedt på dette

I tingretten ble Millehaugen og Shahbaz Dad dømt til 21 års fengsel. Millehaugen ble også der dømt til 21 års forvaring, lovens strengeste straff.

Morten Furuholmen

Stig Millehaugens forsvarer Morten Furuholmen, sier saken blir anket til Høyesterett.

Foto: Roald, Berit / Scanpix

Millehaugens forsvarer, Morten Furuholmen, understreket sterkt i sin prosedyre at hans klient ikke hadde noe motiv for å ta livet av Young Guns-lederen.

– Vi hadde håpet på ubetinget fengselsstraff, men ettersom han ble dømt til forvaring i tingretten var vi forberedt på at dette kunne bli utfallet, sier Furuholmen til NRK.

Furholmen sier han foreløpig ikke har vært i kontakt med Millehaugen selv.

– Jeg har forsøkt å ringe ham, men ikke fått svar. Derfor kan jeg ikke si noe om hans reaksjon på denne dommen.

Vil trolig anke

Furholmen sier til NRK at de trolig kommer til å anke saken til Høyesterett på flere grunnlag.

– Det er helt naturlig at vi anker dommen videre for å få en vurdering om det er nødvendig å idømme forvaring, tatt i betraktning av alternativet er en lenger ubetinget fengselsstraff.