Hopp til innhold

Mann (90) brutalt ranet i eget hjem

90-åringen ble overmannet av tre personer, lagt i bakken og slått, før de tok et mindre pengebeløp fra leiligheten hans på Linderud. Politiet ser svært alvorlig på saken.

Hjemmeran på Linderud

Hjemmeranet av 90-åringen skjedde i Erich Mogensøns vei på Linderud.

Foto: Rolf Petter Olaisen / NRK

– Den eldre mannen ringte selv til politiet klokka 12.48 og fortalte at tre personer akkurat hadde vært inne i leiligheten hans og tatt med seg verdisaker, opplyser operasjonsleder Vidar Pedersen ved Oslo politidistrikt.

– Denne saken ser vi svært alvorlig på. Etterforskning og søk etter gjerningsmennene har høy prioritet.

Den 90 år gamle mannen ble kontaktet av to menn og en kvinne like etter at han hadde vært ute og handlet. Leiligheten hans ligger i Erich Mogensøns vei på Linderud.

– 90-åringen fortalte at han ble lagt ned på gulvet og slått, før de har endevendt leiligheten hans og tatt en del verdier, sier Vidar Pedersen.

Mannen er lettere skadet. Han er innlagt på Ullevål sykehus til observasjon til i morgen.

– Han var selvfølgelig preget av hendelsen da han tok kontakt med oss, sier Pedersen.

Politiet avhørte 90-åringen fredag ettermiddag.

Sjekkes mot tidligere saker

Ranerne fikk med seg et mindre pengebeløp. Ved 15-tiden fredag avsluttet kriminalteknikere sine undersøkelser på åstedet.

Hvordan jobber dere videre med saken?

– Vi innhenter opplysninger fra vitner og søker etter eventuelle bilder fra overvåkingskameraer. Vi har vært i kontakt med noen vitner, men har så langt ikke fått inn veldig konkrete opplysninger, sier Vidar Pedersen i Oslo-politiet.

Hjemmeranet og beskrivelsen av gjerningspersonene sjekkes også opp mot tidligere hjemmeran i Oslo-området.

Etterforskningen overføres fredag ettermiddag til Stovner politistasjon.

Tidligere i ettermiddag søkte flere politipatruljer etter ranerne i området rundt Linderud, men det aktive søket er nå avsluttet.

Det skal være to menn og en kvinne i 20-årene som sto bak det brutale ranet. De er beskrevet som ca 170 cm høye, mørke i huden og muligens av opprinnelse fra Midt-Østen eller Vest-Asia.

Laster Twitter-innhold
Hjemmeran på Linderud