Lorry stengt: – Gjestenes helse sto i fare

En oppvaskbørste på personaltoalettet, skitne tallerkener og møkkete bestikkbeholdere. Dette var noe av det Mattilsynets inspektører avdekket da de var på kontroll onsdag ettermiddag.

Etter et tips om møkkete og urenslige forhold på det populære utestedet Lorry i Oslo, kom Mattilsynet på uanmeldt besøk. Det tok ikke lang tid før stedet ble stengt.

– Forholdene var så ille at vi måtte stenge kjøkkenet umiddelbart. Da vi kom inn avdekket vi ganske raskt flere kritikkverdige forhold. Det var spesielt renholdet som var veldig dårlig, sier seksjonssjef i Mattilsynet i Oslo Solveig Eriksrud.

Kjøkkenet og matserveringen på den populære restauranten er derfor stengt.

Tipset av misfornøyd gjest

Solveig Eriksrud, seksjonssjef Mattilsynet i Oslo

– Forholdene var så alvorlige at gjestenes helse var i fare. Derfor valgte vi å stenge stedet, sier seksjonssjef i Mattilsynet i Oslo Solveig Eriksrud.

Foto: Kjell Vesje / NRK

Mattilsynets uanmeldte inspeksjon ble gjort etter en bekymringsmelding fra en gjest.

– Vi fikk et tips om urenslige forhold ved restauranten for noen få dager siden. Vi valgte derfor å sjekke ut dette nærmere, sier Eriksrud.

Inspeksjonen avdekket blant annet:

  • møkkete lokaler
  • dårlig rengjort servise
  • møkkete oppvaskmaskin
  • dårlig personlig hygiene blant de ansatte fordi håndvaskforholdene var for dårlige.
  • ikke tilfredsstillende oppbevaring av nedkjølte varer

En helsfare

– Alt i alt mener vi forholdene var så dårlig at gjestenes helse sto i fare, sier Eriksrud.

Inspektørene vurderte forholdene som så alvorlige at de stengte stedet samme dag. Nå må eierne holde kjøkkenet stengt inntil forholdene er blitt bedre.

– Da vil vi komme på et nytt besøk før vi eventuelt gir tillatelse til at de åpner igjen, sier Eriksrud.

Jobber med å rydde opp

NRK har forsøkt å få en uttalelse av daglig leder av Lorry Jan Olof Andersson, uten hell. Da en reporter var på stedet i ettermiddag var personalet i full gang med å vaske ned restauranten.

Til VG onsdag sa Anderson at det er svært beklagelig at kjøkkenet er stengt, og at de jobber på spreng for å kunne åpne igjen så fort som mulig.

Restauranten eies av Bauer Invest AS som drives av forretningsmannen Karl-Otto Bauer. Han beskriver hastevedtaket fra Mattilsynet som svært beklagelig.

– Vi er i full gang med å ordne opp i forholdene. Vi begynte i natt og vil være klare til å åpne kjøkkenet i morgen, sier Bauer til VG.

Mattilsynet stengte Lorry

Før kjøkkenet ved Lorry kan åpne igjen må det vaskes. Mattilsynet vil deretter komme på en ny inspeksjon.

Foto: Andreas Sundby / NRK