Makaveli Lindén fotografert etter pågripelse i 2017
Foto: Politiet

Knivdrap på Majorstua

Oppsummert

Makaveli Lindén (21) fra Uppsala i Sverige erkjenner straffskyld for forsettelig drap og væpnet ran på Majorstua i Oslo 15. oktober 2018. Heikki Bjørklund Paltto (24) døde etter å ha blitt knivstukket.

 • Ber om psykisk helsevern for Lindén

  Aktor Trude Antonsen ba om tvungent psykisk helsevern for Makaveli Lindén i retten i formiddag. Den svenske 22-åringen har innrømmet å ha drept Heikki Bjørklund Paltto den 15. oktober 2018, men mener han var utilregnelig i gjerningstidspunktet.

 • Ba om tvungent psykisk helsevern

  Aktor Trude Antonsen ba om tvungent psykisk helsevern Makaveli Lindén i retten i formiddag. Den svenske 22-åringen har innrømmet å ha drept Heikki Bjørklund Paltto den 15. oktober 2018, men mener han var utilregnelig i gjerningstidspunktet.

 • Sakkyndig snudde: Ikke tilregnelig

  De sakkyndige som har vurdert drapstiltalte Makaveli Lindén sier at den svenske mannen var utilregnelig i gjerningsøyeblikket. De sakkyndige hadde tidligere slått fast, under sterk tvil, at 22-åringen var strafferettslig tilregnelig.

 • Sakkyndige snudde: Ikke tilregnelig

  De sakkyndige som har vurdert drapstiltalte Makaveli Lindén har snudd og sier at den svenske mannen var utilregnelig i gjerningsøyeblikket. De sakkyndige hadde tidligere slått fast, under sterk tvil, at 22-åringen var strafferettslig tilregnelig.