Et bredt flertall i Oslo bystyre sier nå at de både vil bygge OL-anlegg på Grønmo, og bygge ut Lillomarka Arena på Grorud.
For lokale skientusiaster var det et hardt slag da Lillomarka Arena falt ut av OL-planene.
– Som groruddøl og leder av Skiforeningen må jeg si at jeg ble veldig skuffet. Vi sto på natt og dag, og dette syntes vi var tungt å svelge da det ikke ble noe av, forteller leder i Lillomarka skiklubb, Gudbrand Bakke.
Han står til knes i snø i Lillomarka Arena, som består av enkle fasiliteter i nedlagte Oslo Pukkverk, nabo til mer kjente Huken Pukkverk på Grorud.
Det er her Granittrock arrangeres hver høst, og hvor lokale skiklubber, skoler og barnehager bedriver skiaktiviteter vinterstid under relativt spartanske forhold.
- LES OGSÅ: Regjeringen vraker Groruddals-OL
- LES OGSÅ: Nå går første søknad om Oslo-OL
Artikkelen fortsetter under bildet
Leder i Lillomarka skiklubb, Gudbrand Bakke, ble skuffet da Lillomarka Arena falt ut av OL-planene.
Foto: Olav Juven / NRKMangler skiarena
Det har lenge vært planer om å utvikle svært nøkterne Lillomarka Arena til et moderne rekrutteringsanlegg for ski og skiskyting, med skileikområde og mindre hoppbakker.
– I Groruddalen er det ingen ferdig utbygd skiarena. Her bor det 130.000 mennesker. Etter hvert som vi har laget denne arenaen på dugnad har rekrutteringen blitt større og større, sier Bakke.
Som hovedarena for skiskyting og paralympics under et eventuelt OL i 2022 ville dette vært i boks. Derfor følte lokalidretten seg snytt da byrådet vraket Groruddalen til fordel for Grønmo.
Støtter nærmiljøanlegg
Men til uka sier bystyret likevel ja til Lillomarka Arena, ikke som plaster på såret, men som uttrykk for et reelt behov, ifølge Espen Ophaug (V).
– Jeg tror det er et bredt flertall i bystyret som har ønske om å utvikle Lillomarka Arena, og få til et nærmiljøanlegg, uavhengig av OL-søknaden.
– Det sier også byutviklingskomiteen i sin høringsuttalelse til samferdsels- og miljøkomiteen – at vi ser positivt på utvikling av denne arenaen, sier Ophaug.
Han vil likevel ikke gi håpefulle skiutøvere noen løfter.
– Det er vanskelig å gi løfter utenom budsjettprosess, for dette er et budsjettspørsmål. Men vi sender et sterkt signal om stor vilje blant flertallet av bystyrets medlemmer om at vi ønsker en slik utvikling.
Trenger finansiering
Lillomarka Arena er godt beregnet å koste i størrelsesorden 100 millioner kroner, ifølge Bymiljøetaten. Enkelte fasiliteter kan imidlertid kuttes ut, for eksempel 40-meters hoppbakke.
– Vi er veldig fornøyde hvis det blir en realitet. Det vi er usikre på er om det blir en utsettelse, i og med at det skal brukes utrolig mye penger i forbindelse med OL-finansiering. Kommunen som sådan er villig til å satse også på lokalanlegg for breddeidretten i Oslo.
– Har dere planene klare?
– Planene ligger klare. Det trengs bare finansiering først, sier Bakke.